10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija

10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija

Foto: DepositPhotos

Besplatni softver za Windows uvijek je poželjan jer korisnici ne žele plaćati nešto što mogu dobiti na kvalitetan način bez potrebe plaćanja.

Naravno, "besplatno" kao takvo ne postoji, ali barem ne treba doslovno plaćati uslugu novcem i to se računa, a kako biste imali uvid u ono što se nudi kao najbolje za Windows 10 operativni sustav, donosimo listu najboljih besplatnih aplikacija u ovom trenutku. Barem, po našem izboru.

1. Polarr

Ako želite editirati fotografije besplatno i kvalitetno, tad je ovo aplikacija za vas. Uz to, dostupna je i za mobilne uređaje. Alternativa za nju je Adobe Photoshop Express.

2 Cakewalk

Za one koji se bave kreiranjem glazbe, teško ćete naći bolju besplatnu aplikaciju. Pojavila se još 1987. za DOS, na Windows je stigla 1991. te s novim vlasnikom "oživjela". Alternativa je Ardour.

3. Audacity

Audio editiranje bez potrebe plaćanja teško se može zamisliti bez ove aplikacije. Alternativa joj je Ocenaudio.

4. Shotcut

Video editiranje se pak ne može zamisliti bez ove aplikacije. Naravno, ako se govori o onima koje su besplatne. Alternativa je OpenShot.

5. Notepad++

Besplatna alternativa za Microsoft Notepad. I daleko bolja, naravno. Alternativa za Notepad++ je Atom.

6. LibreOffice

Vjerojatno najbolja besplatna alternativa za Microsoft Office i kompatibilna sa svim formatima. Alternativa za LibreOffice je Apache OpenOffice.

7. TestDisk

Besplatno rješenje za spašavanje izgubljenih ili izbrisanih podataka na disku, posebno onom koji se pokvario. Alternativa mu je Paragon Rescue Kit.

8. Tablacus

File manager koji teško u svijetu besplatnih aplikacija ima konkurenciju. No, alternativa za njega jest solidni XYplorer.

9. Cobian Backup

Postoji i besplatno rješenje za backup, a Cobian je upravo to. Alternativa za njega je EaseUS Todo Backup.

10. CCleaner

Iako u posljednje vrijeme ima podosta problema, riječ je o sjajnom alatu za "čišćenje" sustava. Alternativa mu je Advanced System Optimizer.

Još iz kategorije

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

09.08.2020. komentiraj

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

07.08.2020. komentiraj

U narednom će periodu novi vlak bečke podzemne željeznice najprije biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se osigurali uvjeti za njegovo puštanje u promet. Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien” početkom srpnja predstavilo je prvi potpuno automatizirani vlak podzemne željeznice. Naime, isporučen je prvi od 34 vlakova nove generacije koji se proizvode u Siemensovim pogonima u bečkom okrugu Simmering. Kako ističu iz Siemensa, ovaj je vlak zahvaljujući brojnim inovacijama i digitalnim rješenjima jedan od najmodernijih vlakova podzemne željeznice na svijetu.