10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija

10 nužnih i k tome besplatnih Windows 10 aplikacija
DepositPhotos

Besplatni softver za Windows uvijek je poželjan jer korisnici ne žele plaćati nešto što mogu dobiti na kvalitetan način bez potrebe plaćanja.

Naravno, "besplatno" kao takvo ne postoji, ali barem ne treba doslovno plaćati uslugu novcem i to se računa, a kako biste imali uvid u ono što se nudi kao najbolje za Windows 10 operativni sustav, donosimo listu najboljih besplatnih aplikacija u ovom trenutku. Barem, po našem izboru.

1. Polarr

Ako želite editirati fotografije besplatno i kvalitetno, tad je ovo aplikacija za vas. Uz to, dostupna je i za mobilne uređaje. Alternativa za nju je Adobe Photoshop Express.

2 Cakewalk

Za one koji se bave kreiranjem glazbe, teško ćete naći bolju besplatnu aplikaciju. Pojavila se još 1987. za DOS, na Windows je stigla 1991. te s novim vlasnikom "oživjela". Alternativa je Ardour.

3. Audacity

Audio editiranje bez potrebe plaćanja teško se može zamisliti bez ove aplikacije. Alternativa joj je Ocenaudio.

4. Shotcut

Video editiranje se pak ne može zamisliti bez ove aplikacije. Naravno, ako se govori o onima koje su besplatne. Alternativa je OpenShot.

5. Notepad++

Besplatna alternativa za Microsoft Notepad. I daleko bolja, naravno. Alternativa za Notepad++ je Atom.

6. LibreOffice

Vjerojatno najbolja besplatna alternativa za Microsoft Office i kompatibilna sa svim formatima. Alternativa za LibreOffice je Apache OpenOffice.

7. TestDisk

Besplatno rješenje za spašavanje izgubljenih ili izbrisanih podataka na disku, posebno onom koji se pokvario. Alternativa mu je Paragon Rescue Kit.

8. Tablacus

File manager koji teško u svijetu besplatnih aplikacija ima konkurenciju. No, alternativa za njega jest solidni XYplorer.

9. Cobian Backup

Postoji i besplatno rješenje za backup, a Cobian je upravo to. Alternativa za njega je EaseUS Todo Backup.

10. CCleaner

Iako u posljednje vrijeme ima podosta problema, riječ je o sjajnom alatu za "čišćenje" sustava. Alternativa mu je Advanced System Optimizer.