United Grupa preuzela bugarski Vivacom

United Grupa preuzela bugarski Vivacom

Foto: Depositphotos

United Grupa, objavila je završetak procesa preuzimanja Vivacoma. Prethodno je u travnju 2020. Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenom 2019., nakon što je United Grupa pobijedila na natječaju za kupnju ove vodeće telekomunikacijske tvrtke u Bugarskoj.

Vivacom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj koja u posljednjih sedam godina ostvaruje najveće prihode u odnosu na ostale operatore u toj državi. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi privatnim i poslovnim korisnicima omogućili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije.

Preuzimanje Vivacoma predstavlja najnoviji korak u okviru strategije rasta United Grupe, nakon preuzimanja Tele2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatora Forthnet, čija se realizacija očekuje uskoro. Poslujući istovremeno u sektoru telekomunikacija i medija, platforma United Grupe ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi, tako da će godinu završiti s više od 10 milijuna korisnika i preko 11 tisuća zaposlenih.

Dolaskom na bugarsko tržište, United Grupa se obvezuje da će doprinositi daljnjem razvoju telekomunikacijskog sektora u toj zemlji kroz ulaganja u talent, tehnologiju i infrastrukturu.

„Vivacom je utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim financijskim rezultatima, tehnološkim poboljšanjima i izuzetnim timskim radom. S jasnom vizijom i strategijom za budućnost, United Grupa je stekla još jednog tržišnog lidera u regiji, a naš udruženi talent, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 milijuna ljudi u jugoistočnoj Europi i našoj dijaspori diljem svijeta možemo pružiti telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj“, ističe Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

„Preuzimanje Vivacoma je važan korak u provedbi strategije rasta United Grupe jer želimo proširiti našu zemljopisnu prisutnost u Europi. Bugarski telekomunikacijski sektor dio je dinamične ekonomije i pružit će nam snažno uporište na jednom od ključnih strateških tržišta“, objašnjava Nikos Statopulos, jedan od partnera u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik Nadzornog odbora United Grupe.

„Za Vivacom, ulazak u obitelj United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata. Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitetu i inovaciju te modernu kompaniju s više od 5.000 lojalnih zaposlenika širom zemlje. Pravi je trenutak da napravimo sljedeći korak i radujemo se suradnji i dijeljenju našeg iskustva s United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na višu razinu“,  prokomentirao je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

„Vivacom je postigao impresivne rezultate, ne samo kao najveći telekomunikacijski operator u Bugarskoj, već́ kao i lider u inovacijama. To je rezultat snažnog menadžerskog pristupa i profesionalizma naših zaposlenika, a uz podršku i dodatna ulaganja United Grupe, potencijal za daljnji rast Vivacoma u Bugarskoj je velik", zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, Spas Rusev.

Još iz kategorije

Europski sud presudio kako neutralnost interneta nije kompatibilna sa “nultim tarifama”

Europski sud presudio kako neutralnost interneta nije kompatibilna sa “nultim tarifama”

21.09.2020. komentiraj

Europski sud u slučaju mađarskog telekoma Telenora Magyarorszaga Zrta prvi je put donio presudu koja se tiče neutralnosti interneta, što je od povijesnog značaja i svakako će biti odrednica za sve što slijedi narednih godina.

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

16.09.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom Hrvatski Telekom sa 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem započela je implementacijA najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječkoj ulici. Implementacija bi trebala biti gotova do kraja listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

15.09.2020. komentiraj

Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću.  Radi se o općinama i gradovima kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Optima Telekom za izvođača koji će tehnološki realizirati javni WiFi internet te time olakšati i unaprijediti život lokalnog stanovništva, ali i turista.