TELEKOM TRŽIŠTE

T-Mobile SAD planira kupiti dio UScellulara

Upravni odbori UScellulara i većinskog dioničara Telephone and Data Systems (TDS) objavili su u kolovozu 2023. da razmatraju djelomičnu prodaju neke od imovine mobilnog operatera.

T-Mobile SAD planira kupiti dio UScellulara
Depositphotos

T-Mobile US vodio je razgovore o kupnji dijela UScellulara. Ako se ovaj scenarij dogodi, operater bi dobio pristup vrijednom spektru.

Wall Street Journal izvijestio je da je T-Mobile, drugi najveći američki operater, spreman platiti više od 2 milijarde dolara za dio UScellularove imovine u okviru ugovora koji bi se mogao zaključiti ovog mjeseca. Upravni odbori UScellulara i većinskog dioničara Telephone and Data Systems (TDS) objavili su u kolovozu 2023. da razmatraju djelomičnu prodaju neke od imovine mobilnog operatera.

To je četvrti najveći mobilni operater u SAD-u s mobilnim uslugama u 21 američkoj državi. Od Q2, UScellular ima 4,5 milijuna bežičnih pretplatnika. Tvrtka također upravlja s 4500 mobilnih tornjeva u 19 država u svom otisku, ali ta je imovina vjerojatno manje vrijedna za T-Mobile od njegovog spektra. U lipnju 2023. operater je najavio pokretanje svoje 5G srednjepojasne mreže koristeći spektar od 3,45 GHz koji je osvojio na dražbi 2021.

Predsjednik i glavni izvršni direktor UScellulara, Laurent Therivel, izjavio je na pozivu o zaradi u drugom tromjesečju da očekuje da će do kraja godine imati srednje pojaseve na mobilnim stranicama koje obrađuju gotovo 50 posto podatkovnog prometa. Također je primijetio da bilježi veće neto rezultate promotora u područjima gdje je raspoređen.