MOBINE MREŽE

SpaceX će lansirati Sateliotove 5G-IoT satelite

Sateliot dosad prikupio 25 milijuna eura od osnivanja 2018., izdvajajući doprinos Banco Santander od 6 milijuna eura.

SpaceX će lansirati Sateliotove 5G-IoT satelite
Depositphotos

Sateliot je osigurao mjesto na SpaceX raketi za lansiranje još četiri satelita u niskoj orbiti Zemlje. Lansiranje je zakazano za srpanj i time će napredovati Sateliotov plan da ponudi komercijalne 5G usluge u drugoj polovici godine.

Sateliti će povećati Sateliotovu LEO konstelaciju na šest, što je prethodno navedeno da bi bilo dovoljno za pokretanje komercijalnih operacija. Tvrtka je napomenula da je osigurala ugovore o stalnim prihodima u vrijednosti od 200 milijuna eura, što je 13 milijuna više od ožujka kada je najavila lansiranje najnovijeg kvarteta.

Sateliotovi sateliti bit će nošeni u SpaceX-ovoj misiji Transporter-11, koja je u biti operacija slična taksiju pomoću rakete Falcon 9 koja bi trebala poletjeti s lokacije u SAD-u u srpnju. Španjolski IoT igrač izjavio je da je u pregovorima s igračima u svemirskoj industriji i investitorima o zatvaranju kruga financiranja serije B od 30 milijuna eura potrebnog za financiranje planova za lansiranje dodatnih satelita 2025. godine.

Tvrtka je napomenula da je prikupila 25 milijuna eura od osnivanja 2018., izdvajajući doprinos Banco Santander od 6 milijuna eura. "Svaki satelit koji bi trebao biti lansiran u srpnju predstavlja ulaganje od 500 milijuna eura i omogućit će povezivanje s više od 8 milijuna uređaja koji su već pretplaćeni na usluge, nudeći različite slučajeve korištenja za mala i srednja poduzeća, velika poduzeća i javne uprave", rekao je Sateliot u izjava.