TELEKOM TRŽIŠTE

Samsung i O2 Telefónica Deutschland pokreću vRAN i Open RAN

Nakon opsežnih ispitivanja, O2 Telefónica i Samsung sada napreduju od laboratorija do terena s 5G vRAN rješenje koristi u komercijalnoj mreži u Njemačkoj

Samsung i O2 Telefónica Deutschland pokreću vRAN i Open RAN
Depositphotos

Samsung i O2 Telefónica pokrenuli su svoju prvu virtualiziranu RAN (vRAN) i Open RAN komercijalnu stranicu u Njemačkoj. Ovo je prvi put da se Samsungovo 5G vRAN rješenje koristi u komercijalnoj mreži u Njemačkoj.

Stranica sada radi u Landsberg am Lechu, Bavarska, pružajući korisnicima visoke performanse i pouzdane 4G i 5G usluge. U nadolazećim mjesecima, tvrtke će proširiti vRAN i Open RAN mrežu na sedam dodatnih lokacija u regiji, s ciljem daljnjeg proširenja Open RAN otiska.

Ova se prekretnica nadovezuje na zajedničku inicijativu tvrtki, najavljenu u listopadu 2023., gdje su se složile razviti plan za nekoliko testova vRAN i Open RAN tehnologija. Nakon opsežnih ispitivanja, O2 Telefónica i Samsung sada napreduju od laboratorija do terena.

VRAN usmjeren na softver pomaže u usvajanju arhitekture izvorne u oblaku, omogućujući mrežnim operaterima da bolje automatiziraju funkcije i uvedu nove tehnologije i usluge u svoje mreže brzo i učinkovito. Ovo je važno za ubrzavanje izgradnje mreže i usvajanje novih 5G aplikacija, uključujući slučajeve upotrebe koji zahtijevaju niske brzine odgovora, kao što su VR/AR ili aplikacije kritične za kašnjenje za poduzeća.

Kao sljedeći korak, tvrtke će predstaviti Samsungova rješenja za inteligentnu mrežnu automatizaciju za kontrolu upravljanja životnim ciklusom - od postavljanja i rada do održavanja. Ovo rješenje za automatizaciju usklađeno s O-RAN-om nudi mogućnost ubrzanja inovativnih softverskih uvođenja mreže omogućavanjem automatizirane implementacije tisuća mrežnih mjesta istovremeno.