Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

Pad prihoda u fiksnoj telefoniji za 8,54 posto

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Polako se bližimo kraju 2019. godine i stigli su nam rezultati za treći ovogodišnji kvartal u fiksnoj telefoniji koje je prikupio domaći telekomunikacijski regulator HAKOM. Prema tim podacima na godišnjoj razini u fiksnoj telefoniji se bilježi pad prihoda od čak 8,54 posto čime je na  kraju trećeg kvartala zabilježen ukupni prihod od 322,163 milijuna kuna.

Najveći je pad ako se fiksno tržište pogleda prema veleprodajnom odnosno maloprodajnom segmentu zabilježen je u veleprodaji i to za 10,4 posto na 49,57 milijuna kuna, dok j u segmentu maloprodaje pad od 8,2 posto na 272,6 milijuna kuna. Time je vidljivo da maloprodajni segment u trećem kvartalu 2019. godine zauzima čak 85 posto ukupnog prihoda u fiksnoj telefoniji.

Ukupan broj pretplatnika smanjen je za 1,6 posto na 1,34 milijuna. Kada se pak pogleda potrošnja u fiksnoj telefoniji ona je i dalje nastavila pad i na godišnjoj i na kvartalnoj razini te je tako u odnosu na treći kvartal 208. godine broj odlaznih minuta smanjen 10,31 posto na 387,23 milijuna minuta. Ako se ta brojka pak usporedi s potrošnjom u drugom ovogodišnjem kvartalu vidljivo je kako je pad potrošnje smanjen za 4,85 posto.

Još iz kategorije

Velika Britanija će pružiti potporu Ericssonu i Nokiji da zamjene opremu Huaweija

Velika Britanija će pružiti potporu Ericssonu i Nokiji da zamjene opremu Huaweija

10.08.2020. komentiraj

Velika Britanija odlučila se isključiti Huawei iz razvoja mobilnih mreža pete generacije na svom teritoriju, što znači da se mora okrenuti potpuno Nokiji i Ericssonu, što pak znači da te dvije kompanije moraju dobiti uvjete zbog kojih ne bi ni pomislili istupiti iz partnerstva s Britancima.

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

07.08.2020. komentiraj

Francuska je u veljači odlučila da neće isključiti Huawei iz svoje 5G mreže, ali ovog mjeseca stigla je potpuno drugačija odluka, koja ide u smjeru djelomične zabrane poslovanja toj kineskoj kompaniji, odnosno, potpunoj zabrani poslovanja odmah s početkom 2028.

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.