NETWORK SLICEING

Nokia tvrdi da je napravila prvi napredak u rezanju

Nokia tvrdi da je napravila prvi napredak u rezanju
Depositphotos

Nokia je predstavila uslugu Multi-Access Edge Slicing za koju tvrdi da bi mogla omogućiti operaterima da ponude nova premium rješenja, inovaciju koju planira predstaviti s operaterom e& iz UAE na MWC Barcelona 2024.

Finski dobavljač je naveo da operateri mogu koristiti Multi-Access Edge Slicing preko 5G, fiksnog bežičnog pristupa (FWA) i fiksnog pristupa na nizu uređaja kako bi pokrili nekoliko slučajeva upotrebe i aplikacija istovremeno.

Na primjer, objašnjeno je da bi usluga mogla omogućiti korisniku 4G ili 5G pametnog telefona slanje osjetljivih poslovnih informacija pomoću mrežnog odsječka visokih performansi dok istovremeno sudjeluje u video pozivu pomoću drugog odsječka.

Kroz FWA s više dijelova, obitelj bi mogla koristiti jedan dio za pristup uslugama kao što je HDTV streaming ili igranje u oblaku, dok bi se drugi koristio za kućni rad na prijenosnom računalu.

Odsječci se u konačnici mogu prilagoditi da imaju različite mrežne karakteristike ovisno o zahtjevima vezanim uz kašnjenje i sigurnost.

Inovaciju je predstavio kao način na koji operateri generiraju nove prihode od vrhunskih B2C i B2B usluga, nudeći korisnicima isto iskustvo u fiksnim i mobilnim tehnologijama.

Olivier Loridan, viši analitičar u Omdiji, rekao je da usluga ima potencijal za rješavanje novih poslovnih i potrošačkih zahtjeva povezivanja.

Nokia se nedavno udružila s A1 Telekom Austria i Microsoftom kako bi isporučila poslovne aplikacije u oblaku na mobilne uređaje koristeći 5G rubno mrežno rezanje.