Najveća 5G VPN industrijska mreža u Europi

Najveća 5G VPN industrijska mreža u Europi
DepositPhotos / Ilustracija

Operater Iliad Group, Nokia i njezina podružnica Alcatel Submarine Networks udružili su se kako bi stvorili ono što su opisali kao najveću industrijsku 5G mrežu u Europi. Pokriva područje od 50.000 m² u Francuskoj.

Mreža je instalirana u pogonu za proizvodnju i montažu sustava Alcatel Submarine Networks u Calaisu i građena je više od dvije godine. Iz Alcatel Submarine Networks istaknuto je da će na kraju pokriti 11 zgrada i utovarnih dokova te da će koristiti 59 5G antena i to u obliku malih ćelija (smal cell network). Implementacija je dio pokušaja povećanja upotrebe digitalne tehnologije u poslovanju.

Kako tvrde njezini tvorci, nadaju se da će mreža omogućiti bolje upravljanje resursima, bolje radne uvjete za zaposlenike, potaknuti implementaciju sustava praćenja potrošnje energije i usavršiti procese održavanja.

Trenutne i buduće upotrebe industrijskih IoT sustava usmjerene su na konačno poboljšanje performansi objekta. Implementacija je najnovija upotreba 5G za privatne industrijske mreže, čest poslovni slučaj za tehnologiju koju nekoliko igrača u industriji smatra velikom prilikom za telekom operatere.