MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.

Godišnja izložba u veljači održava se u Barceloni od 2006. godine, a današnje vijesti označavaju najnoviji sporazum između GSMA-e i kako ih naziva svojim 'partnerima iz grada domaćina' Gradskog vijeća Barcelone, Generalitat de Catalunya, Ministarstva gospodarstva i digitalne transformacije. Mjesto, mjesto događaja Fira de Barcelona i Tourism de Barcelona.

Davne 2011. Barcelona je dobila svoj prvi produžetak ugovora do 2018., a također je nagrađena naslovom 'Svjetska prijestolnica mobilnih uređaja', pobijedivši konkurenciju iz 30 gradova uključujući Milano, München i Pariz. To je partnerstvo kasnije obnovljeno do 2023., uz još jednu godinu dodanu ugovoru (2024.) kada je izdanje MWC-a 2020. otkazano zbog globalne pandemije Covid-19.

Od promjene lokacije iz Cannesa u Barcelonu prije šesnaest godina, GSMA je prerastao MWC u predstavu na kojoj je 2019. sudjelovalo više od 109.000 svjetskih posjetitelja.

“Nismo samo povećali događaj od našeg preseljenja u Barcelonu, već smo ga razvili tako da uključuje cijeli ekosustav”, ističe izvršni direktor GSMA John Hoffman.

Barcelona je dom niza programa i aktivnosti tijekom cijele godine koji koriste građanima grada i šire, a inicijative poput Mobile World Capital i mSchools pokreću rast u lokalnom gospodarstvu i tehnološkom sektoru.

Još iz kategorije

Kreće javno savjetovanje o prijedlogu informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra

Kreće javno savjetovanje o prijedlogu informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra

11.08.2022.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokrenula je javno savjetovanje o prijedlogu Informacijskog memoranduma za javnu dražbu za dodjelu prava uporabe RF spektra u frekvencijskim pojasevima 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz i 3600 MHz i izmjeni uvjeta pojedinih dozvola za uporabu RF spektra.

DT vidi nastavak rasta poslovanja do kraja ove godine

DT vidi nastavak rasta poslovanja do kraja ove godine

11.08.2022.

Deutsche Telekom ponovno je predstavio snažnu zaradu u drugom tromjesečju 2022., što mu je omogućilo da podigne svoje smjernice po drugi put ove godine. Očekuje se da će prilagođeni EBITDA AL Grupe doseći oko 37 milijardi eura, što je više od prethodnih smjernica od više od 36,6 milijardi eura.

Europski projekt autonomnih vozila ostvario novi napredak

Europski projekt autonomnih vozila ostvario novi napredak

09.08.2022.

Projekt autonomnih automobila 5G-Carmen, financiran od strane Europske komisije, završio je testni dio odnosno pilot fazu koja se odnosi na povezivanje niza funkcija vozila sljedeće generacije koristeći 5G tehnologiju. U projekt je bilo uključeno nekoliko operatera i dobavljača potrebne tehnologije, što je dodatno potpomoglo u smislu dobivanja pozitivnih i konkretnih rezultata.