Mreže opterećene, traži se racionalno korištenje resursa, ali zasad je sve stabilno

Mreže opterećene, traži se racionalno korištenje resursa, ali zasad je sve stabilno

Foto: Shutterstock Ilustracija

Sva tri velika domaća telekoma Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska i Tele 2 potvrdili su za ICTbusiness.info kako su mreže pod velikim opterećenjem, ali stabilne i da se sve radi kako bi tako i ostalo. Na upit ICTbusiness.info iz HT-a tako ističu da su u ovom trenutku u potpunosti posvećen osiguravanju povezanosti naših korisnika te se poduzima sve kako bi svojom komunikacijskom infrastrukturom izuzetnog kapaciteta i kvalitete osigurao da povezivanje i telekomunikacijska mreža djeluju punim kapacitetom, na pouzdan i stabilan način, kao i do sada.

„U tom smislu smo osigurali kontakte i pratimo zbivanja kod telekomunikacijskih operatora u drugim europskim državama ozbiljno zahvaćenih covid-19 pandemijom kako bismo na vrijeme prepoznali rizike i poduzeli sve moguće radnje kako bi ih otklonili. Hrvatski Telekom je nedavno dovršio projekt modernizacije mobilne mreže, čime su povećane korisničke brzine i poboljšana je kvaliteta mobilnih usluga za sve korisnike u Hrvatskoj. Međutim, s obzirom da je riječ o izvanrednoj situaciji u kojoj su mreže iznimno opterećene, apeliramo i na korisnike i odgovorno korištenje usluga kako bi telekomunikacijski sustav i nadalje u potpunosti ostao stabilan i dostupan svim korisnicima. U tom smislu, predlažemo korištenje fiksnih telefona i fiksnog pristupa internetu, kada je to moguće, kako ne bi došlo do preopterećenja mobilne mreže“, ističu iz HT-a.

Iz A1 Hrvatska i u ovoj kriznoj situaciji iznimnom kvalitetom komunikacijske infrastrukture osigurava da telekomunikacijska mreža funkcionira na pouzdan i stabilan način te pruža kontinuitet ključnih telekomunikacijskih usluga, kao i do sada, poručuju iz ovog telekoma.

„Ovih dana bilježimo u pojedinim trenucima i dvostruko više glasovnog prometa nego inače, što je očekivano s obzirom na to da su se mnoge kompanije prilagodile situaciji i uvele rad od kuće. Povećan je i promet vezan uz multimedijske servise i streaming platforme. Također, velik broj korisnika gleda uživo i na zahtjev HRT3 i SPTV kanale zbog prikazivanja školskog sadržaja, ali i dječje kanale koje je A1 Hrvatska besplatno omogućila svim TV korisnicima od ponedjeljka, 16. ožujka. Korisnici mogu sve interakcije s kompanijom obaviti digitalno na webu www.a1.hr i u aplikaciji Moj A1. Oni su to i prepoznali pa uz aktivaciju besplatnog podatkovnog prometa, kojeg smo osigurali svim privatnim i poslovnim korisnicima, aplikacija bilježi gotovo dvostruki promet od uobičajenog“, ističu na upit ICTbusiness.info iz A1 Hrvatska.

Kako bi jamčili pouzdanost i osiguranje procesa, kompanija je uz postojeći mrežni operativni centar osnovala interni krizni stožer, razrađeni su detaljni scenariji za osiguravanje kontinuiteta poslovanja i pružanja usluga. Tehnički eksperti konstantno nadgledaju mrežne kapacitete i spremni su reagirati u slučaju izvanrednog prometa ili drugih poteškoća pogotovo u podršci kritičnoj nacionalnoj infrastrukturi kao što je zdravstveni sustav i drugi javni servisi.

„U planiranju mreže koristimo se interno razvijenim procesima i alatima za big data analizu. Oni nam ukazuju na potrebe za proširenjima i zahvatima u mobilnom i fiksnom segmentu. Upravo zbog ovakvog pristupa, u kojem kombiniramo tehničke kompetencije i machine learning, prepoznati smo i prestižnim P3 certifikatom za najbolju mobilnu i fiksnu mrežu“, objašnjavaju iz A1 Hrvatska.

U ovoj izvanrednoj situaciji nužno je odgovorno i racionalno ponašanje u svakom pogledu, pa tako i korištenju telekomunikacijskih usluga.

„Kako bismo dodatno izašli u susret korisnicima otvorili smo posebnu web stranicu www.a1.hr/covid-19 na kojoj mogu pronaći sve informacije o A1 mreži, što sve radimo za korisnike i za zaposlenike te korisne upute kako na primjer plaćati račune, aktivirati opcije, kupiti bon, rješavati poteškoće na A1 digitalnim kanalima – www.a1.hr i Moj A1 aplikaciji“, zaključuju u A1 Hrvatska.

U Tele2 telekomunikacije smatraju jednim od ključnih strateških sektora nužnih za funkcioniranje društva, naročito u postojećim izvanrednim okolnostima. Trenutna opterećenost Tele2 mreže je na visokoj razini, ali kapacitet je još uvijek dovoljan za postojeće potrebe korisnika.

„Maksimalno smo usmjereni na omogućavanje komunikacije našim korisnicima i dio naših zaposlenika stalno radi na održavanju kontinuiteta poslovanja i pružanja usluga korisnicima, imajući na umu zdravstvenu sigurnost zaposlenika u postojećoj epidemiološkoj situaciji u državi“, objašnjavaju iz Tele2.

Izvjesno je da će odluke nadležnih državnih tijela ići u smjeru društvene odgovornosti koja će građane dodatno zadržavati unutar njihovih domova, pa očekujemo i dodatna povećanja prometa u Tele2 mreži, tvrde u Tele2 i dodaju da njihovi stručnjaci već se pripremaju kako bi povećali kapacitete na svim ključnim točkama Tele2 mreže. Naime, i dalje će usmjeravati sve svoje postojeće resurse kako bi korisnicima omogućili komunikaciju, kao jednu od nužnih potreba u modernom društvu i naročito u ovim izvanrednim okolnostima kada su privatne i poslovne potrebe korisnika maksimalno usmjerene na tehnološka rješenja.

„Bez obzira na izvanredne okolnosti i neočekivane promjene koje utječu na naše poslovno okruženje, Tele2 pažljivo prati utjecaj društvene situacije na mrežne kapacitete. Stoga sve naše odluke donosimo radi dugoročnog osiguranja stabilnosti mreže kako bi korisnici imali neometanu komunikaciju“, ističu u Tele2.

Još iz kategorije

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

27.03.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na svakodnevicu i uzdrmala brojne industrije, a prvo veće otkazivanje nekog događaja zbog straha od širenja zaraze bilo je ono u Barceloni. Mobile World Congress (MWC) nije se održao prvi put u svojoj povijesti, izgubljeno je oko pola milijarde eura prihoda, a organizator GSMA je sve “začinio” vijesti da povrata novca neće biti. Ipak, to se možda promijenilo.

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

27.03.2020. komentiraj

Pokušali smo saznati kako domaći telekom operateri vide odgodu otvaranja druge digitalne dividende odnosno odluku HAKOM-a da se odgodi uvođenje DVBT-2 tehnologije koja bila predviđena potkraj svibnja taman prije Europskog nogometnog prvenstva.

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

25.03.2020. komentiraj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa odgađa krajnji rok prestanaka odašiljanja televizijskih signala u sustavu DVB-T/MPEG-2 i potpuni prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC za najmanje 6 mjeseci.