HAKOM: A1 Hrvatska smije samostalno formirati cijene

HAKOM: A1 Hrvatska smije samostalno formirati cijene

Foto: Fotolia ilustracija

Na izravan upit i komentar o cijenama na telekom tržištu i najnovijem podizanju cijene od strane A1 Hrvatska za ICTbusiness.info iz domaćeg telekomunikacijskog regulatora ističu kako A1 Hrvatska može sam odrediti cijene, kao što svi trgovci na slobodnom tržištu imaju pravo formirati cijenu svojih proizvoda i usluga ako time ne krše tržišno natjecanje po posebnim propisima.

„Isto tako mogu i ukidati pakete, proizvode i usluge, poput ostalih trgovaca. Poskupljenje usluge rezultat je poslovne politike i odnosa A1, u prvom redu, s postojećim korisnicima. Niti jedno dizanje cijena nije popularno među potrošačima, ali korisnike u elektroničkim komunikacijama, koji imaju ugovornu obvezu, štiti zakon tako da bilo koje poskupljenje (osim u posebnim slučajevima propisanim zakonom), u odnosu na ugovoreno, znači pravo raskida bez naplate penala. Korisnici kojima je pak istekla ugovorna obveza, a ne žele plaćati skuplju uslugu za koju smatraju da nije ništa bolja nego postojeća, mogu ionako uvijek bez plaćanja penala prijeći drugom operatoru“, ističu u HAKOM-u.

Pritom napominju kako je obveza operatora je pravovremeno obavijestiti korisnike o svim promjenama u svezi izmjena u tarifnim paketima koje koriste, a što se u konkretnom slučaju čini. U ovakvim slučajevima uvijek savjetujemo korisniku da dobro razmisli i vidi što se nudi na tržištu, tvrde u HAKOM-u i zaključuju da ako novi paket ne odgovara korisniku, korisnik treba ili izabrati paket koji mu odgovara ili prijeći drugom operatoru.

Još iz kategorije

Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

Kanadski telekom operater Telus odabrao Samsung za implementaciju 5G mreže

01.07.2020. komentiraj

Samsung Electronics izabran je za partnera od strane kanadskog teleoperatera Telusa, kako bi mu pomogao implementirati infrastrukturu potrebnu za funkcioniranje mobilnih mreža pete generacije (5G) u Kanadi.

HAKOM pokrenuo novu raspravu o 5G spektru, pomaknut datum uvođenja

HAKOM pokrenuo novu raspravu o 5G spektru, pomaknut datum uvođenja

26.06.2020. komentiraj

HAKOM je pokrenuo javnu raspravu o budućoj dodjeli frekvencijskih pojaseva 700 MHz/800 MHz/900 MHz/3.6 GHz/26 GHz kako bi izvijestio dionike tržišta i javnost o namjeri dodjele spektra za 5G mreže pokretnih komunikacija pete generacije (5G) te ispitao stanje na tržištu u smislu spremnosti na dodjelu frekvencijskih pojaseva u okviru jednog postupka javne dražbe. Kako smo pisali dodjela radiofrekvencija za 5G je pomaknuta.

Deutsche Telekom će do sredine srpnja pokriti 50 posto njemačkih stanovnika s 5G mrežom

Deutsche Telekom će do sredine srpnja pokriti 50 posto njemačkih stanovnika s 5G mrežom

24.06.2020. komentiraj

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom dao je iznimno hrabre prognoze vezane uz mobilne mreže pete generacije (5G), a koje ukazuju da će do sredine srpnja 50 posto njemačkih stanovnika imati mogućnost korištenja te nove tehnologije.