A1 Hrvatska diže cijene u fiksnoj telefoniji

A1 Hrvatska diže cijene u fiksnoj telefoniji

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ovih dana krenula su pisma svim korisnicima fiksne telefonije A1 Hrvatska, što uključuje i sve B.Net korisnike, o tome kako se drugi po veličini domaći telekomunikacijski operator A1 Hrvatska odlučio na podizanje cijena i to za 20 kuna mjesečno. Ugovor je moguće sada raskinuti bez penala jer ugovorna obveza ne postoji kada dodje do ovakve promjene.

Ovo poskupljenje obrazlažu činjenicom da s rastom troškova nije suočena samo telekom industrija, povećane ulazne troškove već neko vrijeme imaju kao rezultat većih troškova u industrijama i kod kompanija s kojima rade. „Zbog toga uvodimo mjesečnu naknadu za fiksne usluge u iznosu od 20 kuna s PDV-om počevši od 1. rujna. Korisnike ćemo pravodobno, jasno i transparentno informirati o novoj naknadi te u skladu sa zakonom podsjetiti da imaju pravo na otkaz ugovora u roku od mjesec dana ako im novi uvjeti nisu prihvatljivi“, ističu na izravan upit iz A1 Hrvatska.

„Kod nas konkretno ti se troškovi najvećim dijelom odnose na ulaganje u najnoviju, ujedno i skuplju, telekomunikaciju opremu i nove tehnologije koje omogućuju dovođenje super brzog interneta u sve krajeve Hrvatske – kako u urbane, tako i u ruralne. Rast troškova dijelom je vezan i uz ulaganja u novi, visokokvalitetan i atraktivan sadržaj. Rastu i ulaganja u bolje korisničko iskustvo kroz povećanje brzina podatkovnog prometa koji se povećava za 100% na godišnjoj razini. Budućim ulaganjima želimo doprinijeti snažnijoj digitalizaciji hrvatskog tržišta i industrije, a najveći dio ulaganja od 500 milijuna eura namijenjen je upravo razvoju 5G infrastrukture, povećanju kapaciteta i sigurnosti mobilne mreže, kao i proširenju fiksne mreže. Cilj nam je do 2023. pokriti minimalno 50 posto kućanstava optičkom mrežom, a ostatak Hrvatske kombinacijom optike i 5G tehnologije“, ističu dalje u odgovoru na upit ICTbusiness.info.

Kako napominju iz A1 Hrvatska žele Hrvatsku učiniti konkurentnijom i omogućiti snažniji rast i razvoj - po posljednjem DESI indexu u povezivosti zauzimamo 27. mjesto od 28 zemalja članica Europske unije. Smatramo da je ulaganje u 5G mrežu od strateške važnosti za Hrvatsku kao zemlju, za hrvatsko gospodarstvo, tvrtke i građane, no to je i ulaganje u skupu tehnologiju, pojašnjavaju iz A1 Hrvatska.

Prema svim relevantnim istraživanjima A1 ima najzadovoljnije korisnike, a iza tog zadovoljstva stoje velika ulaganja i napori da im osiguramo visoku kvalitetu te konkurentnu i atraktivnu ponudu u svim segmentima poslovanja kao i stalna unapređenja i inovacije u kojima smo tržišni lideri, tvrde u drugom po veličini domaćem telekomu i dodaju da iako povećanje cijene nikad nije popularno vjerujemo da će korisnici razumjeti razloge i prepoznati da smo i dalje konkurentni s našom ponudom, koja daje najbolju vrijednost za novac, tj. sadržajno, cjenovno i kvalitetom je najatraktivnija.

„Naš Trio paket, u odnosu na direktnu konkurenciju, predstavlja najbolju ponudu na tržištu u ovome trenutku. On uključuje neograničeni, flat internet po brzini preuzimanja podataka (download) do 70 Mbit/s i slanja podataka (upload) do 10 Mbit/s, zatim najveći broj TV kanala u osnovnom paketu, kao i neograničene pozive prema svima fiksnim i mobilnim linijama u Hrvatskoj. U Duo paketu našim je korisnicima na raspolaganju jednaka vrhunska ponuda koja uključuje televizijski i internetski paket. Treba spomenuti i konvergentni popust za A1 mobile korisnike“, zaključuju u odgovoru na upit ICTbusiness.info iz A1 Hrvatska.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune