Google „ubio“ aplikacije za blokiranje reklama iz Play Storea

Google „ubio“ aplikacije za blokiranje reklama iz Play Storea

Znate kako to ide - "pravila" su samo "pravila" ako ih netko zapravo provodi. I, iako mu je trebalo, Google ih je proveo. Dok programi poput AdBlock, AdAway, AdFree i slični već neko vrijeme, Google se tek sada odlučio povući potez kojim je eliminirao većinu takvih programa „preko noći“.

Naravno, pravno gledano, sporazum programera i Play Storea ima jasno definiranu stavku da aplikacije posebno dizajnirane za ometanje prirodnog tijeka oglašavanja neće biti dopuštene, ali je zanimljivo vidjeti da je tvrtka svoje riječi provela i u djelo. Naime, sporazum navodi:

"Vi ste suglasni da nećete ulaziti u bilo kakve aktivnosti sa Marketom, uključujući razvoj ili distribuciji proizvoda, koja upliće, ometa, stvara štetu ili pristupa na neovlašteni način uređajima, poslužiteljima, mrežama, ili drugim svojstvima ili uslugama bilo koje treće strane, uključujući, ali ne ograničavajući se na, Android korisnike, Google ili bilo kojeg operatera mobilne mreže."

Pretpostavljamo da je dio vezan za treće strane povezan sa implementacijom oglašivačkih kodova i od tuda proizlazi pravna osnova za ovu akciju. Izgleda da je divlji zapad dobio novog šerifa u gradu.

Još iz kategorije

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

26.09.2020. komentiraj

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

24.09.2020. komentiraj

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta koji će se moći pratiti izravno putem društvenih mreža.

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

23.09.2020. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operator A1 Hrvatska postigao je rekordni prijenos podataka na udaljenost od 27 kilometara koristeći Ericssonove tehnologije MIMO i MINI-LINK. Prijenos podataka na udaljenosti do 26,8 kilometara odrađen je na komercijalnoj mreži A1 Hrvatska na lokacijama u blizini grada Splita pomoću opreme MINI-LINK s 2X2 MIMO funkcionalnošću.