Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji

Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji

Foto: DepositPhotos

Ericsson se priključio Udruženju europskih proizvođača vlakova i dobavljača željezničke opreme (UNIFE) kako bi pokazao kako 5G i kritični mrežni kapaciteti mogu donijeti prosperitet za željezničku industriju. Sve zahvaljujući digitalizaciji, kojom se ubrzavaju brojni procesi, donosi uštede i pridonosi učinkovitosti.

Konkretnije, kao člani UNIFE-a, Ericsson će 5G rješenjima za budući željeznički mobilni komunikacijski sustav (FRMCS) dati važan doprinos ubrzanju modernizacije željezničkih komunikacija i pružiti podršku željezničkom sektoru u iskorištavanju potencijala digitalizacije radi poboljšanja kvalitete i učinkovitosti rada, iskustva putnika i sigurnosti mreže i podataka.

Temeljne promjene u tehnologiji koje dolaze sa standardizacijom budućih željezničkih mobilnih komunikacijskih sustava koji će se temeljiti na 5G mrežama omogućit će željezničkoj industriji učinkovito suočavanje s izazovom digitalizacije i transformacije poslovanja.

Manuel Ruiz, voditelj kritičnih mreža misije Ericssona, istaknuo je da su mnogi pružatelji komunikacijskih usluga u Europi već odabrali Ericssonovu 5G tehnologiju. Još 2018., Ericsson i Swisscom pokazali su mrežne odsječke s-kraja na-kraj koji zadovoljavaju potrebe željezničkog sektora.

Kao članica UNIFE-a, Ericsson će također moći sudjelovati u inovacijskim i istraživačkim projektima koje financira Europska unija. Izgrađene na vodećoj 4G i 5G tehnologiji, Ericssonove ključne kritične mreže i aplikacije pružaju sigurne i otporne usluge sljedeće generacije koje karakteriziraju mobilne širokopojasne komunikacije visokih performansi.

Digitalna preobrazba poslovanja korištenjem novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija unapređuje mnoge sektore pa tako i prometni, a rješenja koja u tom segmentu nudi Ericsson Nikola Tesla, temelje se na iskustvima globalne korporacije i u suglasju su s međunarodnim standardima te odgovarajućim propisima za područje prometa u EU pa samim time i u Hrvatskoj.

Još iz kategorije

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

22.01.2021. komentiraj

Nepredvidive okolnosti na koje je gotovo nemoguće utjecati poput potresa ili fizičkog oštećenja kabela mogu uzrokovati prekid pristupa Internetu i podatkovnih veza prema ostalim lokacijama. Za mnoge poslove upravo je to kritična infrastruktura bez koje ne mogu funkcionirati. Zato malim, srednjim i velikim poslovnim korisnicima koji za svoju poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku razinu dostupnosti, A1 Hrvatska nudi uslugu Pričuvna veza Pro.

Huawei protiv švedskog regulatora

Huawei protiv švedskog regulatora

21.01.2021. komentiraj

„Žao nam je što je PTS odlučio nastaviti aukciju kojoj se Huawei protivi. Ozbiljna kršenja legitimnih prava i interesa Huaweija, kao i značajne pravne nesigurnosti još uvijek nisu razriješene. Huawei i jedan lokalni telekom operater prethodno su podnijeli odvojene žalbe upravnom sudu u Stockholmu da poništi odluku PTS-a u vezanu uz uvjete aukcije”, ističu u svojoj reakciji na odluke telekom regulatora u švedskoj kada je riječ o izgradnji 5G mreža.

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

18.01.2021. komentiraj

Novi vizualni identitet prva je od novosti kojima novoimenovana kompanija započinje s investicijama najavljenima u Hrvatskoj. Uz značajno ulaganje kojima će unaprijediti izgled svojih prodajnih mjesta, Telemach Hrvatska najavio je velike investicije u razvoj mreže, do 230 milijuna eura u mobilnu i fiksnu mrežu. U prvim danima 2021. i tim je povećan za 50 novih zaposlenika.