Adrian Ježina novi CEO Telemach Hrvatska

Adrian Ježina novi CEO Telemach Hrvatska

Novim CEO-om Telemach Hrvatska imenovan je Adrian Ježina koji će to funkciju preuzeti zajedno s dosadašnjom funkcijom CEO-a Telemach Slovenije, saznaje ICTbusiness.info. Dugogodišnji direktor B.Net Hrvatska i nakon toga član Uprave A1 Hrvatska sigurno je jako dobar izbor United Grupe koji je preuzimanje Tele2 Hrvatska krenuo u objedinjavanje telekomunikacijsko-medijskog portfelja. Kako saznaje ICTbusiness.info uskoro se na domaćem tržištu može očekivati i njihova OTT usluga EON koju će biti moguće koristiti i na Telemach Hrvatska infrastrukturi i ali i na instruktori drugih operatora.

Dolazak Adriana Ježine, koji je ostvario vrlo visoke rezultate na slovenskom telekom tržištu, dokazuje veliku želju United Grupe da krene u vrlo žestoku tržišnu utakmicu i na fiksnom telekomunikacijskom tržištu.

Ježina će upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Viktor je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

Pavlinić je vodio je Tele2 kroz uspješan proces preuzimanja i integracije u Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude.

Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje se Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu želi uspjeh u daljnjem radu.

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu, pojašnjavaju iz United Grupe i dodaju da unutar United Grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama.

Ježina se pridružio United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji.

 

O tome kako je Adrian Ježina uspio s Telemachom u Sloveniji pročitajte u ekskluzivnom intervjuu na ICTbusiness.info.

Još iz kategorije

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

23.06.2021.

Ericsson predviđa da će broj 5G pretplata premašiti 580 milijuna do kraja 2021. godine, uz oko milijun novih 5G pretplata svaki dan, pokazuju rezultati dvadesetog izdanja Ericsson Mobility Reporta. Rezultati podupiru očekivanje da će 5G postati najbrže usvojena mobilna generacija. Do kraja 2026. predviđa se oko 3,5 milijardi 5G pretplata uz 60 posto stanovništva pokriveno s 5G.

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

20.06.2021.

Europska komisija je danas donijela Odluku o usklađivanju uporabe pojasa 6 GHz za bežične mreže diljem EU-a čime će se podržati rastući broj uređaja, internetskih aplikacija i inovativnih usluga koje zahtijevaju veću pojasnu širinu i brzinu. Zahvaljujući tome građani i poduzeća moći će uživati u boljim, bržim i stabilnijim Wi-Fi vezama diljem EU-a, među ostalim za videokonferencije, prijenos i dijeljenje sadržaja, telemedicinu ili upotrebu tehnologija proširene stvarnosti.

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

18.06.2021.

Njemačka je ubrzala planove o postavljanju 5000 odašiljača na područjima s limitiranom pokrivenosti mobilnim signalom nakon što je Europska komisija odobrila financiranje s 1,1 milijardi eura.