5G će transformirati i unaprijediti rad od kuće kao nikad prije

5G će transformirati i unaprijediti rad od kuće kao nikad prije

Foto: DepositPhotos

Moderno doba donijelo je i moderan način poslovanja, što najbolje znaju velike kompanija, ali i one tehnološke gdje je moguće zapošljavati ljude bez da su ovisni o tome gdje stanuju. Jer, sve je moguće obaviti od doma, posebno sad kad stiže 5G era!

Jer, mobilne mreže pete generacije (5G) transformirat će apsolutno sve, doslovno. I očekivanja koja postoje su samim time velika jer se temelje na znatno većim brzinama prijenosa podataka i manjoj latenciji, odnosno kašnjenju prilikom prijenosa tih podataka.

S takvim silnim ubrzanjem, kućanstva će također profitirati, a samim time i zaposlenici, koji u pokretu dobivaju brzine o kojima se još uvijek može samo sanjati. To omogućava baratanje velikim podacima, video sadržajem, virtualnom i proširenom stvarnosti, modeliranjem, programiranje... granica nema! Dakle, rad na daljinu bit će moguć kao nikad prije.

Istina jest, on se primjenjuje i u današnje vrijeme, ali s 5G to će se transformirati na bolje, moćnije, više... superlativa je uistinu pregršt po ovom pitanju. Jasno je, zaposleni će moći ispuniti puni potencijal, ali i kompanije koje ih zapošljavaju. Ne samo u najrazvijenijim zemljama svijet već svugdje, pa i u Hrvatskoj.

Primjerice, u svibnju ove godine na ICT Business smo pisali o temi rada od kuće i pokazalo se da je to trend u hrvatskim tvrtkama o kojemu se često priča, ali koji u  mnogim slučajevima nikada ne zaživi u praksi.

Suprotno iskustvo donijela je firma GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi, i TestDome, on-line sustava za testiranje kandidata za posao, čiji zaposlenici, kako oni smješteni u Hrvatskoj, tako i oni diljem svijeta, ne dolaze u ured nego rade isključivo od doma ili bilo kojeg drugog mjesta koje im odgovara.

Naravno, pritom je bitno uspijevati koristiti sve potrebne alate za obavljanje posla i uz 5G to će biti besprijekorno, što znači da će se efikasnost poslovanja, kao i samog rada, višestruko poboljšati. Na oduševljenje svih aktera.

Pritom 5G mreže će omogućiti još kvalitetnji rad ne samo od kuće nego od bilo kuda, naravno kao mreža bude dobra, kvalitetna i stabilna iako ruku na srce i sada već 4G mreže odnosno LTE sa svim svojim inačicama pruža dovoljno za većinu korisnika.

Još iz kategorije

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

20.01.2020. komentiraj

Integraciju mobilnih mreža pete generacije (5G) usporava i skepticizam, koji vlada po pitanju utjecaja zračenja na ljudsko zdravlje. Konkretno se to moglo vidjeti na primjeru švicarskog grada Wohlena, gdje se pokušava implementirati najnovija tehnologija, ali lokalne vlasti to ne dopuštaju.

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

19.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) ove će se godine spominjati na sve strane jer su postale stvarnost i sastavni dio svih budućih pametnih telefona, tableta, ali i mnogih drugih uređaja. No, potrebno je znati da postoje tri vrste 5G mreža, što može itekako zbunjivati...

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

15.01.2020. komentiraj

TIM i Ericsson, u suradnji s Qualcommom, uspješno su ostvarili europski rekord prekoračivši brzinu od 2 Gb/s na komercijalnoj 5G mreži uživo. Ostvaren je na 26 gigahercnom milimetarskom pojasu (mmWave) koji je TIM stekao na natječaju za 5G u Italiji.