5G će transformirati i unaprijediti rad od kuće kao nikad prije

5G će transformirati i unaprijediti rad od kuće kao nikad prije

Foto: DepositPhotos

Moderno doba donijelo je i moderan način poslovanja, što najbolje znaju velike kompanija, ali i one tehnološke gdje je moguće zapošljavati ljude bez da su ovisni o tome gdje stanuju. Jer, sve je moguće obaviti od doma, posebno sad kad stiže 5G era!

Jer, mobilne mreže pete generacije (5G) transformirat će apsolutno sve, doslovno. I očekivanja koja postoje su samim time velika jer se temelje na znatno većim brzinama prijenosa podataka i manjoj latenciji, odnosno kašnjenju prilikom prijenosa tih podataka.

S takvim silnim ubrzanjem, kućanstva će također profitirati, a samim time i zaposlenici, koji u pokretu dobivaju brzine o kojima se još uvijek može samo sanjati. To omogućava baratanje velikim podacima, video sadržajem, virtualnom i proširenom stvarnosti, modeliranjem, programiranje... granica nema! Dakle, rad na daljinu bit će moguć kao nikad prije.

Istina jest, on se primjenjuje i u današnje vrijeme, ali s 5G to će se transformirati na bolje, moćnije, više... superlativa je uistinu pregršt po ovom pitanju. Jasno je, zaposleni će moći ispuniti puni potencijal, ali i kompanije koje ih zapošljavaju. Ne samo u najrazvijenijim zemljama svijet već svugdje, pa i u Hrvatskoj.

Primjerice, u svibnju ove godine na ICT Business smo pisali o temi rada od kuće i pokazalo se da je to trend u hrvatskim tvrtkama o kojemu se često priča, ali koji u  mnogim slučajevima nikada ne zaživi u praksi.

Suprotno iskustvo donijela je firma GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi, i TestDome, on-line sustava za testiranje kandidata za posao, čiji zaposlenici, kako oni smješteni u Hrvatskoj, tako i oni diljem svijeta, ne dolaze u ured nego rade isključivo od doma ili bilo kojeg drugog mjesta koje im odgovara.

Naravno, pritom je bitno uspijevati koristiti sve potrebne alate za obavljanje posla i uz 5G to će biti besprijekorno, što znači da će se efikasnost poslovanja, kao i samog rada, višestruko poboljšati. Na oduševljenje svih aktera.

Pritom 5G mreže će omogućiti još kvalitetnji rad ne samo od kuće nego od bilo kuda, naravno kao mreža bude dobra, kvalitetna i stabilna iako ruku na srce i sada već 4G mreže odnosno LTE sa svim svojim inačicama pruža dovoljno za većinu korisnika.

Još iz kategorije

Kina lansirala 5G mrežu

Kina lansirala 5G mrežu

15.11.2019. komentiraj

Kina je prije roka pustila “u pogon” mobilnu mrežu pete generacije (5G) i sad je u svojoj “ponudi” imaju China Telecom, China Unicom i China Mobile, a cijene koje nude su iznimno niske jer se kreću na otprilike 18 američkih dolara mjesečno po paketu!

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

14.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom otvorio je danas svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.Uz to, najjači domaći telekom operator predstavio je i svoj novi data centar, odnosno nadograđeni postojeći data centar u Selskoj ulici u Zagrebu gdje će korisnicima biti po prvi put na raspolaganju u Hrvatskoj Microsoft Azure Stack.

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

14.11.2019. komentiraj

Pružatelji komunikacijskih usluga širom svijeta prepoznali su potrebu za brzim uvođenjem umjetne inteligencije (UI) i automatizacije kako bi na troškovno učinkovit način poboljšali korisničko iskustvo u skladu sa sve bržim uvođenjem 5G temeljenog Interneta stvari i Industrije 4.0.