Visoka pouzdanost i odlične letne karakteristike

Visoka pouzdanost i odlične letne karakteristike

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Dronovi su danas hit jer nisu više rezervirani za vojnu upotrebu, skupi i teški za upravlanje, zahvaljujući tvrtkama poput DJI oni su postali dostupni velikom broju entuzijasta, onih koji uživaju u letenju i snimanju ali i onih koji ih žele koristit u poslovne svrhe. Dronovi su danas postali i odličan biznis, a kada tome pridodate da ga stvarate od nule, od početka – od dizajnerske ploče do prvih letova jasno je da tada uspjeh u ovom brzoratsućem segmentu industrije predstavlja veliki uspjeh. Upravo o tome smo razgovarali sa Sendijem Radićem članom Uprave KING ICT-a i direktorom tvrtke Plane IX koja kao dio King ICT-a jedne od najvećih domaćih ICT tvrtki krenula u razvoj vlastitog rješenja eRIS-III.

Prema njegovim riječima razvijali su vlastiti drone model eRIS-III više od 4 godine, riječ je o drone koji ulazi u skupinu visokosofisticiranih i pouzdanih malih (ispod 25kg i s rasponom krila manjim od 3,50 m) letjelicama s fiksnim krilima koje mogu nositi korisni teret do 10kg i koje, ovisno o konfiguraciji senzora i goriva, mogu ostati u zraku i preko 15 sati.

On ističe kako je mali broj firmi u svijetu je pristupio problematici na način kako smo mi pa izravne konkurencije zapravo nema. Veći, uglavnom vojni sustavi iz kategorije MALE (Medium Endurance Long Endurance), su višestruko skuplji u nabavi kao i u operativnim troškovima te su prilagođeni za isključivo vojne zadaće, pojašnjava Radić.

Već neko vrijeme govori se o upotrebi dronova u različite svrhe. Prije je to područje bilo rezervirano samo za vojsku no komercijalizacijom tržišta otvaraju se mnoge nove mogućnosti. O kakvim je dronovima riječ kada govorimo o proizvodnju koju radite u Hrvatskoj?

Riječ je o visokosofisticiranim i pouzdanim malim (ispod 25kg i s rasponom krila manjim od 3,50 m) letjelicama s fiksnim krilima koje mogu nositi korisni teret do 10kg i koje, ovisno o konfiguraciji senzora i goriva, mogu ostati u zraku i preko 15 sati. Takve sposobnosti visokoautomatiziranog i dugotrajnog letenja svrstavaju naše letjelice u sam vrh sličnih besposadnih letjelica koje su u ovom trenutku dostupne na svjetskom tržištu. Ove visokonapredne sposobnosti koje su trenutno vrhunac tehnoloških dostignuća, gledajući, naravno, tehnologiju dostupnu na komercijalnom tržištu, čine ih zanimljivim i poželjnim za širok raspon zadaća. Primjerice, ovakve letjelice mogu se koristiti za nadzor morskih i kopnenih granica, redovita snimanja velikih poljoprivrednih, pošumljenih i drugih površina radi uočavanja i snimanja i kasnije računalne analize svih (pa i onih milimetarskih) promjena na istima.

Koliko je dugo trajao razvoj i što je za njega bilo ključno? O kakvom je ulaganju riječ?

Razvoj naše letjelice traje već 4 četiri godine, a sastojao se od više faza. Projekt je započeo s definiranjem potencijalne tržišne niše, nakon čega je provedeno sveobuhvatno istraživanje globalnog tržišta pojedinih podsustava (letjelice, autopilota, tracking antene, itd.) radi što boljeg razumijevanja potencijalnih poslovnih prilika i razvijanja rješenja za iste. Sljedeća faza razvoja, i mogu reći najdugotrajnija i u profesionalnom smislu najzahtjevnija od svih, fokusirala se na odabir i nabavu većeg broja komponenata nakon čega je uslijedila vrlo složena integracija istih u komercijalni proizvod. Ta višegodišnja integracija je zahtijevala golema ulaganja u smislu vremenskih, financijskih, materijalnih, organizacijskih i ljudskih resursa.

Koje su glavne tehničke karakteristike i namjena ovih dronova?

Kao što je već spomenuto, tehničke karakteristike čine letjelicu iskoristivom i učinkovitom u širokom rasponu zadaća - od nadzora morskih i kopnenih granica, nadzora najrazličitijih vrsta linearnih infrastruktura (cjevovodi, plinovodi, autoceste, željeznice, itd.), kao i za nadzor već spomenutih poljoprivrednih i šumskih površina.

Planirate li ih ponuditi osim na hrvatskom i na drugim regionalnim tržištima, na tržištu EU i svijeta?

Svakako planiramo naš proizvod i za njega vezane usluge ponuditi na globalnom tržištu.  Naime, spoj raznih visokokvalitetnih senzora, cjenovno učinkovitih i pouzdanih platformi za nošenje senzora, hardvera za pohranu i softvera za obradu prikupljenih podataka čini naš proizvod jedinstvenim. Ovakvim pristupom stvaramo dodatnu vrijednost za koju smatramo da će biti prepoznata na globalnom tržištu.

Tko vam je ključna konkurencija i po čemu se dizajnerski, avionautički i tehnološki posebno ističe vaš drone?

Mali broj firmi u svijetu je pristupio problematici na način kako smo mi pa izravne konkurencije zapravo nema. Veći, uglavnom vojni sustavi iz kategorije MALE (Medium Endurance Long Endurance), su višestruko skuplji u nabavi kao i u operativnim troškovima te su prilagođeni za isključivo vojne zadaće. Većina civilnih letjelica se zadržava na relativno skromnim mogućnostima što se tiče letnih performansi, kao i na sposobnostima njihovih senzora.  Naše sposobnost nošenja raznovrsnih senzora i velika istrajnost same letjelice u zraku, kao i visokoautomatizirano i sigurno letenje čini naš sustav optimalnim izborom za većinu potencijalnih korisnika na komercijalnom tržištu.

U kojem smjeru očekujete daljnji razvoj letjelica?

Daljnji razvoj ove letjelice svakako će uključivati integraciju različitih senzora, kao i razvoj usluga na temelju istih.  Osim novih senzora, moguće su i određene promjene u letačkom i drugom hardveru, a sve kako bi se dostigle veće sposobnosti u prikupljanju i obradi velikih količina podataka.  Ta interakcija prikupljanja, pohrane i obrade velikih količina podataka je nesumnjivo daljnji smjer razvoja letjelice i sveukupnog sustava.

 

Glavne tehničke karakteristike:

 

-           Raspon krila: 3,3 metra

-           Dužina: 2,27 metara

-           Motor: 28cc benzinski

-           Površina krila: 0,79 m2

-           Najveća brzina leta: 130 km/h

-           Najveća visina leta: 3500 metara

-           Ostajanje u zraku: 20+ sati sa punim rezervoarom goriva od 7,5 litara

-           Najveća poletna težina: 22,5 kg

-           Prijenos video signala: 100+ km, ovisno o visini leta

-           Prijenos telemetrije: i izvan izravne optičke vidljivosti putem 3G/4G mreža, izravnim linkom 200+ km, ovisno o visini leta

-           Najveća nosivost korisnog tereta u polijetanju: do 10 kg, ovisno o konfiguraciji letjelice i količini goriva, odnosno očekivanom vremenu ostajanja u zraku

 

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.