Više od trećine organizacija planira ugradnju blockchain rješenja u 2020.

Više od trećine organizacija planira ugradnju blockchain rješenja u 2020.

Foto: DepositPhotos

Blockchain rješenja sve su popularnija zbog onoga što nude i organizacije to itekako prepoznaju pa ne čudi što će dodatnih 38 posto onih koji im se nisu okrenuli to učiniti do kraja ove godine. Zanimljivost je i što se namjerava s nekim drugim tehnologijama, kao umjetna inteligencija i strojno učenje.

Naime, InsideBitcoins.com napravio je opsežno istraživanje nad 300 direktora informatičkih tehnologija (CIO) velikih organizacija te došao do vrijednih saznanja. Dakle, njih 15 posto sigurno će uvrstiti u potpunosti blockchain tehnologiju u svoje poslovanje dok njih 23 posto namjerava to učiniti postepeno, dio ove godine i dio onda s vremenom.

Što se tiče umjetne inteligencije i strojnog učenja, za to se u potpunosti odlučuje 33 posto direktora, a njih 39 posto učinit će to ove godine postepenije. Dakle, neke su stvari jasnije već po tom detalju, organizacije žele blockchain i umjetnu inteligenciju u podosta sličnom omjeru, dvije tehnologije koje zajedno itekako poboljšavaju poslovanje.

U današnjem svijetu poslovanja, svaka tvrtka, organizacija ili korporacija želi zaštititi svoj integritet podataka u svojim bazama. Napadi na digitalne podatke danas postaju sve učestaliji i gotovo je nemoguće ne naći se na udaru jednog od njih, stoga mnogi danas ulažu velike resurse u što bolju zaštitu svojih podataka odnosno informacija. Biti žrtva jednog od takvih napada može uzrokovati velike financijske gubitke, a za neke organizacije može biti i pogubno. Blockchain tehnologija se nameće kao optimalno rješenje.

I kad se osigura potrebna zaštita u smislu da podaci neke organizacije bezbrižno "kolaju", idealno je imati tehnologiju kojom se ti podaci mogu što bolje analizirati i filtrirati te potom koristiti. Naravno, idealna su umjetna inteligencija i strojno učenje.

Ali, organizacije ulažu i u automatizaciju, njih 20 posto okreće se uvelike ove godine toj tehnologiji, a njih 38 posto postepeno, što znači da nas narednih godina čekaju iznimne zanimljivosti u IT sektoru...

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.