Vertiv predstavio novi jednofazni neprekidni sustav napajanja za distribuirane IT mreže te edge computing aplikacije za EMEA Regiju

Vertiv predstavio novi jednofazni neprekidni sustav napajanja za distribuirane IT mreže te edge computing aplikacije za EMEA Regiju

Vertiv je predstavio Vertiv Liebert GXE, jednofazni neprekidni sustav napajanja (eng. uninterruptible power supply – UPS) dvostruke konverzije dostupnog u varijantama od 6 te 10 kVa snage u tower ili rackmount konfiguracijama. Sustav je dizajniran tako da omogućava pouzdano napajanje distribuiranim IT mrežama te edge computing aplikacijama za primjenu u različitim industrijama poput poslovnih subjekata, državnih institucija, proizvodnje, financija, obrazovanja ili trgovine. Navedeni proizvod bit će globalno dostupan za države i organizacije koje koriste 230V rješenja, a sada se isporučuje u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA regija).

Liebert GXE donosi visokoučinkovit rad do 94 posto u online načinu rada, kao i do 98 posto u ECO načinu rada, što u konačnici ostvaruje uštedu energije i operativnih troškova u usporedbi s drugim modelima na tržištu. Visoki faktor izlazne snage od 1,0 omogućava kontinuirano i pouzdano napajanje većem broju povezanih uređaja, čime ih se štiti od mnogih smetnji u AC mreži s tehnologijom dvostruke konverzije, kao i zaštite od prevelikog ulaznog napona. Fleksibilne konfiguracije rackmounta ili towera, gdje su standardno uključeni i rackmount setovi, pojednostavljuju upravljanje zalihama za distribuciju u IT channelu, a ujedno i simplificiraju proces instalacije radi prilagodbe različitim potrebama edgea i mikro podatkovnih centara.

Vrijeme rada jedne jedinice može se produljiti s do četiri kabineta eksternih baterija (eng. external battery cabinets - EBC) za back-up zaštitu, kao i s VRLA baterijama koje korisnik samostalno može mijenjati bez potrebe stručnog osoblja te bez potrebe isključivanja radnog opterećenja kako bi sve teklo glatko. Dodatno, Liebert GXE donosi i integrirani punjač od 4 ampera koji omogućava brzo punjenje baterije do 90 posto u samo 3 sata punjenja, što može biti od kritične važnosti u slučajevima poput kvarova na električnoj mreži. Isto tako, donosi i integrirani sustav upravljanja baterijom za optimizaciju njenog trajanja te buduće reciklaže.

The Vertiv Liebert GXE uključuje i LCD zaslon u boji koji je jednostavan i prilagođen za korisnike. Radna jedinica omogućava i monitoring na daljinu za brz i efikasan pristup IT infrastrukturi putem  Vertiv Liebert Intellislot Unity Communications card kartice te besplatnog softvera Vertiv Power Insight kojeg je moguće preuzeti. Štoviše, kupci se također mogu pouzdati i u Vertiv LIFE Services uslugu koja omogućava održavanje na daljinu i servisiranje samog UPS-a za maksimalnu dostupnost.

„IT distributeri i partneri u channel prodaji su u neprestanoj potrazi za efikasnim i isplativim rješenjima kako bi zaštitili svoje male i mikro IT lokacije od prekida napajanja električnom energijom. Ovaj najnoviji dodatak našem IT channel portfelju pruža sve ključne značajke i performanse potrebne UPS-u dvostruke konverzije po pristupačnoj cijeni, što malim i srednjim tvrtkama u svim industrijama omogućava iskorištavanje najnovijih tehnologija te brži put prema digitalnoj transformaciji“, izjavio je Andrea Ferro, potpredsjednik Vertiv channel rješenja, IT i edge aplikacije za EMEA regiju.