Proširena stvarnost

Vertiv predstavio aplikaciju proširene stvarnosti za sveobuhvatno iskustvo upoznavanja s proizvodima

Vertiv predstavio aplikaciju proširene stvarnosti za sveobuhvatno iskustvo upoznavanja s proizvodima

Vertiv je predstavio Vertiv XR aplikaciju, prvi takav alat svoje vrste za prostore podatkovnih centara koji omogućava operaterima, IT menadžerima te channel partnerima da vizualiziraju proizvode tvrtke Vertiv na samoj lokaciji primjene s obzirom na prostor kojeg zauzimaju u bilo kojem objektu. Virtualna prezentacija kroz takav praktičan alat pomaže voditeljima poslovanja planirati prostor te pružiti podršku i nakon same instalacije, s namjerom boljeg razumijevanja kako infrastruktura podržava operacije računalstva te koliko prostora zauzima. Aplikacija je dostupna putem Apple Play Store te Google Play Store trgovina.

Dolazak Vertiv XR aplikacije predstavlja najnoviji napredak u široko rasprostranjenoj te kontinuiranoj inicijativi za digitalizaciju tvrtke Vertiv, gdje se kompanija nastavlja fokusirati na razvoj korisničkog iskustva te širenje resursa dostupnih za kupce i channel partnere. Napravljena od strane same tvrtke, Vertiv XR aplikacija je prvi alat svoje vrste koji donosi tehnologiju komercijalne razine koja se koristila za projekte preuređenja doma. Aplikacija je dobitnik nagrade „Najbolji proizvod ili usluga digitalne transformacije – kategorija Poduzetništvo“ (eng. “Best Digital Transformation Product or Service – Enterprise”) u sklopu Computing 2022 Technology Product Awards nagrada, a ujedno je i nositeljica maksimalne ocjene od pet zvjezdica od strane medijske kuće IT Channel koji ju je imenovao „najboljom aplikacijom proširene stvarnosti testiranoj u 2022. godini“. Dodatno, i u susjednim zemljama aplikacija je dobitnica nagrade TOP50 – najbolje iz regije od strane časopisa PC press koji djeluje u Srbiji.

„S Vertiv XR aplikacijom, stvaramo most između osobnih fizičkih interakcija te digitalnog svijeta. Aplikacija omogućuje našim kupcima i partnerima da donose informiranije odluke i kvalitetnije preporuke, te da na opipljiv način vizualiziraju kako će novi proizvodi postati dio već postojećih okruženja gdje mogu istražiti detalje istih, i to uz par dodira na dlanu“, izjavio je Cristian Scarpa, CIO i globalni potpredsjednik Customer & Employee tehnologija za EMEA regiju. 

Vertiv XR aplikacija služi kao vodič kupcima kroz odabir proizvoda i njihovu primjenu, koristeći tehnologiju proširene stvarnosti kako bi omogućila sveobuhvatni i realističan prikaz proizvoda na lokaciji prema vlastitom odabiru – bez obzira je li riječ o podatkovnom centru, uredu, čekaonici ili dnevnom boravku. Nadalje, aplikacija pruža korisnicima mogućnost da prouče i istraže različita rješenja tvrtke Vertiv s obzirom na mjesto i vrijeme kada ih žele primijeniti, kao i da nastavljaju biti angažirani i nakon kupnje te instalacije istraživanjem dopunskih rješenja te dijeljenjem vlastitog iskustva proizvoda. 

„Ova tehnologija koristila se za različite primjene korisnika, od pomaganja vlasnicima domova da uvide kako bi njihovi novi kabineti uklapali u kuhinji ili kako bi izgledao novi oblik fasade na njihovoj kući. Međutim, primjenu proširene stvarnosti još nismo vidjeli u industriji podatkovnih centara. Zbog toga smo kupcima omogućili priliku da prouče svoju opremu prije nego se odluče za njezinu kupnju, zbog čega svoje odluke povezane s tehnologijama tvrtke Vertiv mogu donositi sa samopouzdanjem“, izjavio je Martin Coulthard, globalni potpredsjednik za demand generation marketing, tvrtka Vertiv.

Sveobuhvatni napori tvrtke po pitanju digitalizacije usmjereni su na razvoj i ažuriranje postojeće digitalne opreme koja može pružiti bolju uslugu kupcima i partnerima u skladu s njihovim uvjetima. Krajnji je cilj poboljšati online interakcije između kupaca i tvrtke te im olakšati pronalaženje onoga što im je potrebno putem stranice Vertiv.com ili tijekom korištenja Vertiv XR aplikacije, a ujedno i pomoći tvrtki Vertiv te njenim partnerima stvoriti smislen, produktivan angažman s drugim kupcima i partnerima.