S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

Često su nam puna usta toga kako krizu treba znati iskoristiti. Nekim je djelatnostima to svakako lakše nego onima koje su okrenutije ljudima, fizičkom i analognom. Protekle dvije godine nisu mazile hotelijere i turističke djelatnike, ali Valamar, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, uspjela se probiti kroz – nadajmo se – najteže pandemijske dane te čak i profitirati, nastavljajući vući pametne poteze i okretati se tehnologiji. Predivne destinacije naše obale ima smisla vidjeti samo uživo, to je istina, ali sve od bookinga do check-ina sasvim se učinkovito može odraditi i virtualno. U prvoj epizodi nove sezone Roberto i Slaven povest će vas na putovanje koje govori o putovanjima!

Valamar Riviera nacionalni je lider u odmorišnom turizmu – s više od šest desetljeća pružanja vrhunskih turističkih iskustava, 36 hotela i 19 kampova, možete biti sigurni kako je ovaj hotelijerski div definitivno profitirao od mnogobrojnih digitalnih transformacija. U siječanjskom izdanju Spanoptica Slaven je porazgovarao s osobom najodgovornijom za sve to – u goste mu je došao Roberto Gobo, direktor digitalizacije Valamar Riviere koji je pojasnio kako zapravo industrija koja nije nužno povezana s IT sektorom i orijentirana je na ljude učinkovito digitalizira svoje poslovanje.

I iako Valamar nije tehnološka firma, tehnologija im svakog dana pomaže optimizirati poslovanje i omogućuje pružanje vrhunskih iskustava brojnim gostima. Kako Roberto kaže, količina podataka o navikama i preferencama gostiju danas je tolika da se kroz tu šumu i šum podataka doista može probiti samo tehnologija. A kako turizam i turistički djelatnici operiraju na dijametralno suprotnoj premisi od one stare “svakog gosta tri dana dosta“, valja se pobrinuti da se sve te informacije maksimalno iskoriste kako bi u budućnosti mogli pružati još kvalitetniju uslugu svojim korisnicima.

I ne samo to. Virtualna i pojačana stvarnost na velika vrata ulaze i u turizam, a u slučaju Valamara – već su ovdje! Naravno, kao što smo rekli, malo što se može mjeriti sa zalaskom sunca na pravoj plaži, ali vjerojatno ne biste imali ništa protiv vidjeti kako će vam točno izgledati hotelska soba i prije nego što je fizički posjetite. Sezonski radnici također puno profitiraju od VR i AR turneja te mogu unaprijed dobiti odličan uvid u radno mjesto koje će im sljedećih nekoliko mjeseci praktički biti i dom. A tu su i online edukacije zaposlenika koje su nekad trajale danima i uključivale putovanja na mjesto događaja, a sada se sve odrađuje virtualno.

Još iz kategorije

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

19.05.2022.

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi vrhunsku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne nevjerojatan raspon žarišne duljine od 8,2 do1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom).

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

19.05.2022.

S obzirom na 6,6 milijardi korisnika pametnih telefona diljem svijeta, što čini 83,7% ukupne populacije, mobilna industrija je utjecajnija no ikada. Rezultat mobile-first trenda je preko 2,56 milijuna dostupnih aplikacija na Google Play Store-u.

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

17.05.2022.

Epson lansirao je svoju najnoviju generaciju kompaktnih, učinkovitih i ultra-laganih 3LCD projektora visokog lumena. Projektori će biti izloženi na štandu 3J100 na ISE-u u svibnju.