Pružanje zajedničke vrijednosti korisnicima u istočnoj Europi putem IBM ekosustava

Pružanje zajedničke vrijednosti korisnicima u istočnoj Europi putem IBM ekosustava

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

IBM je svoju priču u istočnoj Europi počeo pisati 30-ih godina 20. stoljeća, otvaranjem ureda u Mađarskoj i Bugarskoj, objašnjava Igor Pravica, generalni direktor i tehnološki voditelj IBM-a na području istočne Europe i dodaje kako je u proteklih  90 godina svoje prisutnosti u regiji kontinuirano smo transformirali kakokako radimo s klijentima i kako stvaramo partnerski ekosustav koji napreduje.

Pandemija je donijela godine promjena u načinu poslovanja tvrtki u svim sektorima i regijama. U nekim područjima, poput e-trgovine, organizacije su iskusile ekvivalent od 10 godina rasta u manje od godinu dana. Pojavila se hitna potreba za izgradnjom novih oblika poslovanja koji stvaraju novu prednost. Prema McKinseyu, 7 od 10 direktora pokreću veliku promjenu u stvaranju vrijednosti, načinu rada i procesima.

„Bliska suradnja s našim partnerima u rješavanju tih specifičnih poslovnih izazova naših klijenata nije nikad bila važnija. Snagom IBM-a i našeg partnerskog ekosustava u kombinaciji s ogromnim tehnološkim portfeljem i hibridnom platformom u oblaku te Red Hat OpenShiftom u središtu, klijentima u istočnoj Europi pomažemo u provođenju transformativnih promjena koje donose modernizaciju, predviđanje, automatizaciju i osiguranje njihove kritične tehnološke infrastrukture i platformi – neovisno od industrije u kojoj posluju“, ističe Pravica.

U Bugarskoj, Prva investicijska banka, jedna od vodećih financijskih grupa u zemlji, obratila se IBM-ovom odjelu za sigurnost kako bi povećali svoju otpornost na kibernetičke napade. Banka je implementirala IBM-ov Security QRadar®, vodeće SIEM rješenje na tržištu, preko cijelog svog IT okružja kako bi stekla sveobuhvatan i centraliziran uvid u sigurnosne podatke cijele banke i pomogla sigurnosnim timovima banke da otkriju, odrede prioritete i što brže reagiraju na prijetnje. Ovo rješenje odraz je predanosti banke implementaciji visokotehnoloških rješenja koja njihovim klijentima pružaju prilike za korištenje bankarskih usluga s bilo koje lokacije u svijetu u svakom trenutku, štiteći pritom identitet klijenata. Implementaciju je proveo IBM-ov poslovni partner CNsys PLC.

U Mađarskoj, IBM-ov platinasti poslovni partner Inter-Computer d.o.o. za MVM Démász, člana MVM Grupe i vodeću tvrtku u mađarskom energetskom sektoru, implementirao je potpuni IBM Data Warehouse kao temeljnu komponentu za donošenje poslovnih odluka. Koristeći IBM-ov podatkovni model za energetiku i komunalne usluge, rješenje klijentu omogućuje da podatke iz mnogo različitih izvora objedini u jedno spremište podataka za sofisticiranu analitiku i podršku odlučivanju.

Banca Transilvania, najveća rumunjska banka u pogledu imovine koja pruža usluge više od 3 milijuna korisnika, odabrala je IBM-ovu tehnologiju kako bi osigurala i automatizirala svoje poslovanje. Banka se oslanja na IBM-ov Security QRadar za centralizirani uvid u sigurnosne podatke cijele tvrtke i djelotvorne uvide u prijetnje najvišeg prioriteta, omogućavajući im donošenje boljih odluka. Također, postavljanjem IBM-ovog rješenja Guardium Data Activity Monitor mogu nadgledati aktivnosti baze podataka u stvarnom vremenu, automatizirati reviziju i izvještavanje o usklađenosti, kao i otkrivati i klasificirati podatke i izvore podataka. Oba rješenja implementira i održava IBM-ov poslovni partner K-BusinessCom Romania.

U Rumunjskoj, Black Sea Oil & Gas rumunjska je energetska tvrtka usmjerena na razvoj plinskih resursa na moru u skladu s ciljem Europske unije za postizanje nulte stope emisija do 2050. Nedavno su odabrali IBM Maximo kako bi poboljšali sigurnost, produktivnost i pouzdanost imovine tvrtke te bolje predvidjeli potrebe za održavanjem. Novo rješenje bit će rješenje Maximo za industriju nafte i plina, koje podržava specifične zahtjeve industrije, uključujući smanjenje neplaniranih zastoja zbog kvara opreme i vremena utrošenog na održavanje. Implementacija ovog rješenja povjerena je IBM-ovom poslovnom partneru FIA Integri koji je u suradnji s IT odjelom klijenta uspješno pokrenuo projekt u samo 5 mjeseci.

AIK banka već više od 40 godina svojim klijentima u Srbiji pruža inovativne bankarske proizvode i usluge. Nedavno su se udružili s IBM-om i IBM-ovim poslovnim partnerom Comtrade System Integration kako bi razvili višekanalnu platformu Poslovnog upravljanja procesima za maloprodajne bankovne kredite. Implementacijom IBM-ovog rješenja za automatizaciju tijeka poslovnih procesa, banka je povećala operativnu učinkovitost, skratila vrijeme potrebno za odobrenje i gotovinu te tako povećala zadovoljstvo klijenata, zajedno s automatiziranim procjenama rizika i postupcima za podršku njihovom poslovanju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Novim rješenjem, AIK banka dobila je pouzdanu i sigurnu platformu koja se može koristiti bilo gdje, na bilo kojem uređaju, s dosljednim iskustvom i postojanim podacima na svim kanalima. Rješenje je implementirano i održava Comtrade System Integration.

U Sloveniji, Zavarovalnica Triglav, jedna od vodećih osiguravajućih/financijskih grupacija u jugoistočnoj Europi i najveće osiguravajuće društvo u Sloveniji, odabrala je IBM Cloud Object Storage za modernizaciju svoje infrastrukture. Implementacija je povjerena timu IBM Expert Labs i IBM-ovom poslovnom partneru SmartIs, što je rezultiralo naprednom migracijom podataka iz EMC Centra i integracijom značajke IBM Content Manager sa značajkom Cloud Object Storage u proizvodnom okruženju bez ikakvih poremećaja u usluzi. Novo rješenje Zavarovalnici Triglav osigurava stabilnu i izdržljivu infrastrukturu za pohranu koja im omogućuje učinkovito upravljanje arhivom pravnih dokumenata i podržava buduće rastuće zahtjeve oko skladištenja objekata.

„Klijenti su u središtu IBM-ove misije. Pružamo im vodeću tehnologiju i podršku kako bismo osigurali njihov uspjeh. Partneri imaju ključnu ulogu jer predvode u radu na isporuci rješenja i aplikacija. Oni su ključan pokretač naše prepoznatljivosti na tržištu i rasta u regiji. Zato smo tijekom proteklih godina, dok je IBM usavršavao svoju korporativnu strategiju oko dvije glavne sile koje pokreću promjene u poslovanju – otvoreni hibridni oblak i umjetnu inteligenciju – svoj partnerski ekosustav značajno proširili novim kompetencijama, prednostima i vještinama. Globalno, nastavljamo ulagati u naše partnere da bismo njima i njihovim klijentima pomogli doći do tržišne prilike vrijedne 1 bilijun dolara koju donosi hibridni oblak“, zaključuje Pravica.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.