Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

Foto: DepositPhotos

Potrošnja na digitalnu provjeru ili verifikaciju identiteta od strane biznisa u 2026. će stići do 16,7 milijardi američkih dolara, što je rast od 77 posto u odnosu na 9,4 milijarde dolara iz ove godine. Nadalje, Juniper Research navodi da će do toga doći zbog povećanog broja korisnika, pristiglog tijekom pandemije koronavirusa.

Istraživanjem se utvrdilo da, iako je pandemija ubrzala digitalnu transformaciju, mnoge industrije već povećavaju digitalizaciju, odražavajući promjenjive "apetite" kupaca i mogućnosti operativne učinkovitosti.

Stoga, samim time se preporuča neometana digitalna tranzicija kao minimalni zahtjev u postpandemijskom okruženju. Naravno, uz ispunjenje očekivanja korisnika koji zahtijevaju nesputane i sigurne procese. Samim time, umjetna inteligencija se nameće kao tehnologija kojoj je potrebno konkretnije se okrenuti.

Također, istraživanje je pokazalo da će bankarske i financijske usluge do 2026. predstavljati gotovo 62 posto potrošnje biznisa za provjeru digitalnog identiteta. Tako nešto jasno odražava koliko je digitalna provjera presudna u pomaganju bankama da ispune ozbiljne regulatorne zahtjeve u složenom digitalnom okruženju.

"Banke koje posluju isključivo digitalno potvrdile su da je moguće poslovati na taj način i imati zadovoljne korisnike, što znači da je pritisak na tradicionalnim bankama da naprave tranziciju - brzo, sigurno i jednostavno. O tome im ovisi dugoročna stabilnost", navodi Juniper Research u istraživanju.

Na kraju, navodi se i da će broj ovjera identiteta u 2026. premašiti 92 milijarde, a u ovoj godini 45 milijardi. Iako su bankarske i financijske usluge glavni pokretači ovog rasta, širenje provjere identiteta na daljinu stvorit će dodatne prilike kroz narednih pet godina uključenima na tržište i bit će interesantno vidjeti tko će ih najbolje iskoristiti.

Još iz kategorije

Lansirana nova verzija Kali Linuxa 2021.3

Lansirana nova verzija Kali Linuxa 2021.3

24.09.2021.

Kali Linux verzija 2021.3 puštena je sa setom novih alata, ali njeni kreatori otvoreno kažu da sve te nove mogućnosti jesu sjajne za penetracijsko ispitivanje, ali istovremeno Kali čine lošijim za općenitu uporabu.

Asseco kupnjom IT Sistema i eVisiona širi svoj portfelj usluga

Asseco kupnjom IT Sistema i eVisiona širi svoj portfelj usluga

23.09.2021.

O najnovijem domaćem preuzimanju razgovarali smo s Igorom Gržaljom, predsjednikom Uprave ASEE Hrvatska koji ističe kako će im novo pojačanje olakšati proširenje postojećih rješenja koja omogućuju korisnicima da što brže i efikasnije provedu proces digitalne transformacije.

ICT rješenja za održive gradove

ICT rješenja za održive gradove

22.09.2021.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u gradu Osijeku sudionici ovog događanja posjetili su osječki ured Ericssona Nikole Tesle. Održano je predavanje na temu kako tehnologije budućnosti omogućuju kreiranje novih digitalnih usluga koje će dovesti do značajnih promjena u navikama građana u gradskoj mobilnosti i održivom razvoju pametnih gradova.