Poslovna inteligencija Data Privacy Manager izdvojila u novu tvrtku Legit Software

Poslovna inteligencija Data Privacy Manager izdvojila u novu tvrtku Legit Software

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Poslovna inteligencija Data Privacy Manage izdvojila u novu tvrtku  Legit Software u koju prelazi 24 zaposlenika, uključujući i jedan od suosnivača Dražen Oreščanin. Prema njegovim riječima ovaj dio poslovanja prošle godine ostvario je prihode od oko 7,5 milijuna kuna uz malu dobit.

Njihov prvi zadatak je osigurati A seriju investicije za dalji razvoj i proizvoda i marketinških i prodajnih kanala, na čemu već aktivno rade zadnjih nekoliko mjeseci paralelno s izdvajanjem, pojašnjava Oreščanin za ICTbusiness.info.

Zbog čega se dogodila odluka o izdvajanju Data Privacy Managera u zasebnu tvrtku?

Poslovna inteligencija je tvrtka koja je primarno servisno orijentirana u području analitičkih sustava, a DPM tim je softverski razvojni tim. U Poslovnoj postoji odjel inovacija i razvoja i ideja je da se proizvodi s velikim tržišnim potencijalom koji se unutar odjela razviju prvo razvijaju dalje kao interni startupi u zasebnom odjelu, a kasnije da postanu samostalne kompanije. DPM je sazrio da postane samostalna kompanija i zato ga sada izdvajamo.

Koliko broji ljudi nova tvtka i koji su joj planovi? Dok je to bio dio poslovanja Poslovne inteligencije kakvi su bili rezultati?

U Legit Software prelazi 24 zaposlenika, uključujući i mene. DPM vodimo kao zasebni profitni centar od 2019. godine i svake godine prihodi su rasli. Prošlogodišnji prihodi su bili oko 7,5 milijuna kuna uz malu dobit. U ovoj godini očekujemo porast prihoda od 100 posto, a takav trend predviđamo i u sljedećim godinama.

Što očekujete u budućnosti od nove tvrtke?

Naš prvi zadatak je osigurati A seriju investicije za dalji razvoj i proizvoda i marketinških i prodajnih kanala, na čemu već aktivno radimo zadnjih nekoliko mjeseci paralelno s izdvajanjem. Ta investicija će nam ustvari omogućiti realizaciju ambicioznih planova za rast poslovanja. Vjerujemo da u sljedećih pet do šest godina Legit ima potencijal postati jednorog i učiniti ćemo sve da u tome uspijemo

Planirate li daljnji razvoj Data Privacy Managera i koje sve segmente već danas pokrivate?

Segment koji danas pokrivamo je Data Privacy tržište, koje je globalno još uvijek u nastajanju, ali raste velikim godišnjim stopama i procjena je da će do 2029. godine biti veliko 26 milijardi dolara godišnje. U širem smislu Data Privacy je dio takozvanog Regtech tržišta koje uključuje sva tehnološka rješenja koja podržavaju regulatorne zahtjeve. To postoje tržišne niše u kojima ima velikog prostora za Legit, uostalom i samo ime tvrtke govori na koje tržište ciljamo. Također je bitno napomenuti da i drugi uspješan proizvod Poslovne inteligencije XBRL Point također spada u Regtech.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.