VMware Tech Forumu Adria

Multi-cloud rješenja koja dolaze

Multi-cloud rješenja koja dolaze
Dražen Tomić / Tomich Productions

Tvrtka Vmware okupila je danas na VMware Tech Forumu Adria više od 400 sudionika i VMware partnera iz cijele Adriatic regije. Kroz prezentacije, tehničke radionice i poslovne panele, sudionici iz svih industrijskih vertikala upoznati su s najnovijim VMware rješenjima i proizvodima koji pomažu tvrtkama i organizacijama u izgradnji infrastrukture otporne na izazove budućnosti. Poslovna zajednica Adriatic regije po znanju i strategiji ne zaostaje za onima koji posluju na razvijenijim tržištima, zaključak je predavača i sudionika VMware Tech Foruma Adria.

Sudionici su imali priliku od međunarodnih i regionalnih specijalista za multi-cloud, IT sigurnost i razvoj modernih aplikacija saznati o najboljim modelima korištenja različitih multi-cloud rješenja i neograničenih mogućnosti za inovacije koje nude moderne tehnologije. U fokusu su bili modeli korištenja tehnologije za unapređenje poslovanja, usluga koje tvrtke i organizacije pružaju svojim klijentima i kupcima, te poboljšanje financijskih rezultata kako samih tvrtki i organizacija, tako i zajednica u kojima posluju.

„I građani i gospodarstvo žele brze, moderne, inovativne i sigurne usluge, što je moguće samo uz suvremene tehnologije. Prepoznato je da je budućnost digitalna u svakom segmentu, od podatkovnih centara, preko oblaka do end-user računalstva. U tom smislu VMware ima tržišno afirmirana rješenja koja mogu zadovoljiti potrebe svih vrsta tvrtki i organizacija. Događaji, poput današnjeg, služe kao prilika za edukaciju i upoznavanje s najnovijim trendovima, ali i da vidimo gdje smo trenutno kao regija te kako bismo mogli biti još bolji i konkurentniji“, kaže Mirko Ledić, regionalni direktor VMwarea za Srednju Europu.

„Pozornost tehnološke i poslovne zajednice usmjerena je na pametno korištenje svih mogućnosti i potencijala koje nude multi-cloud rješenja, te open-source i umjetna inteligencija. Ovo nije tema samo za iduće 2-3 godine, nego nešto na što se moramo fokusirati sljedećih 20 godina. Ono čemu svi zajedno težimo je da neograničene mogućnosti suvremene tehnologije služe razvoju i napretku poslovanja, odnosno tvrtki i organizacija svih veličina i iz svih djelatnosti, što doprinosi i razvoju i napretku zajednice u kojoj posluju", kazao je Bjoern Brundert, Principal Technologist, Office of the CTO, VMware.

Brojne industrije oslanjaju se na VMware tehnologije, od financija, preko javnog sektora, do telekomunikacija, i šire. “Među najvećim korisnicima u privatnom sektoru ističu se financijske i telekomunikacijske usluge, a osim njih tu su i poduzeća iz javnog sektora. Svi ovi biznisi koji posluju u uvjetima velike konkurencije znaju da su za napredak nužna brza, moderna, pouzdana i skalabilna rješenja, a ona se nalaze upravo u oblaku“, rekao je Nenad Aleksić, regionalni voditelj prodaje u VMware-u za jugoistočni klaster Srednja Europe.

Sudionici Foruma u Šibeniku imali su jedinstvenu priliku čuti i upoznati nogometnu legendu Roberta Prosinečkog koji je govorio o povezanosti sporta i tehnologije, odnosno kako moderni alati mogu pomoći u praćenju i analizi učinka igrača. Prema njegovim riječima, tehnologija igra veliku ulogu u suvremenom sportu, ali nema straha da će roboti zamijeniti igrače, jer su emocije i energija navijača veliki pokretač, kako u profesionalnom tako i u amaterskom sportu.