IFA 2023.

Lenovo 3D monitor za kreatore sadržaja

Lenovo 3D monitor za kreatore sadržaja
Kevin Beck Senior Story Technologist u Lenovu
Goran Matošević / Tomich Productions

Novi monitor, softver i dodaci nisu dizajnirani samo za povećanje sposobnosti današnje udaljene i hibridne radne snage, već i za rješavanje značajnih izazova s kojima se suočavaju tvrtke dok digitaliziraju operacije u svim odjelima, pojašnjava za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV Kevin Beck Senior Story Technologist u Lenovu i dodaje kako istraživanja tvrtke Lenovo pokazuju da upravljanje radnom snagom na daljinu i globalnim timovima ostaju središnji zadaci za CIO-ove.

Prema Beckovim riječima za profesionalne kreatore sadržaja koji zahtijevaju impresivnu 3D vizualizaciju na tržište uskoro dolazi novi ThinkVision 27 3D monitor zaslona od 27-inčni koji nudi 3D bez potrebe za korištenjem 3D naočala.

Osim hardvera za poslovne korisnike tu je i novo softversko rješenje Lenovo Device Manager, kazuje Beck i dodaje da za rad na daljinu i za podršku naporima za održivost, Lenovo Device Manager je temeljen na rješenju u oblaku i donosi nove značajke koje uključuju sveobuhvatno rješenje za upravljanje energijom koje pokreće AI koje učinkovito upravljanje uređajima i optimizira potrošnju energije.

ThinkVision 27 3D monitor može dramatično povećati produktivnost smanjenjem potrebe za dodatnom računalnom snagom za 3D renderiranje, dok pruža kvalitetno korisničko iskustvo u 2D i 3D modovima, pojašnjava Beck.

Preciznost 4K u kombinaciji s profesionalnom preciznošću dvostrukih boja od 99% (DCI-P3, Adobe RGB) čini ovaj monitor idealnim alatom za profesionalne kreatore sadržaja, tvrdi Beck i dodaje kako ovaj 3D monitor projicira dvije neovisne slike u oči korisnika, tako da svako oko vidi subjekt iz malo drugačijeg kuta i sam se monitor prilagođava korisnikovu pogled pomoću sustava za praćenje pokreta oka.

U kombinaciji sa svojim softverom 3D Explorer, novi 3D monitor čini sveobuhvatan ekosustav za stvaranje i korištenje 3D sadržaja. Rješenje nudi jednostavnu platformu za korisnike za pristup svim njihovim 3D aplikacijama3, zajedno s mogućnošću optimiziranja rada i udobnosti, uz povećanje kontrole i učinkovitosti, objašnja dalje Beck i dodaje kako platforma 3D Explorer daje kreatorima korisne alate kao što je 3D player za gledanje videa i datoteka s 3D efektima, podrška za softver za dizajn i produktivnost te SDK za programere za izradu 3D aplikacija.

„Nove značajke nastavit će se nadograđivati tijekom vremena kako bi se poboljšalo i proširilo 3D iskustvo, pomičući granice 3D digitalne interakcije istovremeno pružajući ulaz u živahan i rastući 3D ekosustav“, zaključuje Beck.