Izgradnja i upravljanje Cloud Native Platformom

Izgradnja i upravljanje Cloud Native Platformom

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

VMware je najavio poboljšanja svog VMware Tanzu cloud native app portfolija i VMware Aria cloud menadžment platforme. U kombinaciji, oni omogućuju cloud-smart pristup razvoju, isporuci i upravljanju cloud-native aplikacijama i pružaju korisničku podršku u bilo kojem Kubernetesu i bilo kojem oblaku.

Najvažnije novosti su lansiranje beta verzije VMware Image Buildera, koji automatizira stvaranje sigurnih, pouzdanih softverskih artefakata koji se mogu kontinuirano održavati u skladu s korporativnim standardima usklađenosti. Dostupnost nove besplatne ponude

Kako tvrde u VMwareu otvoreni kod je u središtu inovacija poduzeća s brzim usvajanjem tehnologije, ali upotreba u proizvodnji je usporena zbog zabrinutosti oko upravljanja sigurnošću i životnim ciklusom, kao što je objavljeno u VMware-ovoj anketi o stanju sigurnog lanca opskrbe u 2022.

Za rješavanje rastućih potreba oko upravljanja sadržajem koji ulazi u lanac nabave korporativnog softvera, VMware će najaviti pokretanje beta verzije VMware Image Buildera, Bitnami motora koji pokreće automatizaciju iza pakiranja, provjere i distribucije podataka VMware Application Catalog.

VMware Image Builder prvo je API-je SaaS rješenje koje omogućuje automatizaciju stvaranja sigurnih, pouzdanih i kontinuirano održavanih softverskih rješenja u skladu s korporativnim standardima usklađenosti za objavljivanje programerima kao građevne elemente u procesu razvoja.

VMware Image Builder omogućuje pakiranje podataka  u više formata (kontejneri, Helm, Carvel, OVA), nakon čega slijedi mogućnost pokretanja niza verifikacijskih testova uključujući provjeru sukladnosti, funkcionalne testove, testove performansi i skeniranje ranjivosti na raznim Kubernetes distribucijama i VMware vSphere na svim većim platformama u oblaku.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.