Intel planira plaćati partnerima ugrađivanje procesor u tablete

Intel planira plaćati partnerima ugrađivanje procesor u tablete

Čini se da Intel još nije u potpunosti odustao od dolaska na mobilno tržište sa svojim Atom procesorom. Prva tablet računala bila su velika i nezgrapna, te su ih pokretali Intelovi procesori, a spletom okolnosti još i danas nekolicina tablet uređaja na tržištu koristi njihove procesore. Neke stvari su se dolaskom Windows 8 OS-a promijenile, međutim Microsoftov novi operativni sustav nije ni blizu toliko popularan kao što su popularni Android i iOS sustavi kada su u pitanju tablet uređaji.

S obzirom na to da Apple ne želi koristiti Intelove procesore u svom hardveru, jer poruka „Designed by Apple“ zvuči toliko dobro u marketingu, tako da Intelu preostaje samo Android, putem kojeg može zakoračiti na tržište tablet uređaja.

Intel je već imao suradnju sa Samsungom koji je lansirao Galaxy Tab 3 s dvojezgrenim Atom procesorom, a svoj proboj na tržište nastavio je suradnjom s kompanijom ASUS , koja je na ovogodišnjem CES sajmu lansirala smartphone i hibridne tablet uređaje koji koriste Intelove procesore.

Chipzilla se nada da će ove godine doseći brojku od 40 milijuna tablet uređaja, što je poprilično optimistična procjena s obzirom na to da su relativno nepoznati na tržištu tablet uređaja. S pravom se postavlja pitanje kako će ostvariti tako optimističan cilj? Odgovor je vrlo jednostavan , platit će drugima da koriste njihove procesore .

Financijska direktorica Stacy Smith je na nedavno sastanku s investitorima govorila o Intel Bay Trail platformi i njihovim partnerima, naglašavajući da je njihov cilj učetverostručiti broj tablet uređaja i doseći brojku od 40 milijuna tablet uređaja, a to će prema njezinim riječima ostvariti  agresivnim pristupom tržištu i suradnjom sa svojim kupcima, te kroz strategiju „kontra prihoda“, u kojoj će prvo plaćati proizvođačima za korištenje njihovih procesora , sve dok se ne zauzme planirani udio na tržištu i dok ti tablet uređaji ne postanu profitabilni.

Biti će svakako zanimljivo vidjeti hoće li se Intel ove godine uspjeti vratiti na tržište tablet uređaja, no to ne ovisi toliko o kvaliteti Atom procesora jer su oni solidni, već najviše ovisi o marketingu. Intel bi ovom strategijom plaćanja za korištenje njihovih procesora mogao privući i neke značajnije proizvođače, no postavlja se pitanje hoće li ti partneri ostati vjerni Intelu ili će se prebaciti natrag na ARM procesore.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.