Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat

Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat

Erste Card Club uspješno je završio proces certificiranja u skladu s međunarodnim sigurnosnim standardom platnih sustava PCI DSS-om (Payment Card Industry Data Security Standard). Kako bi proveo certifikaciju, ECC je uveo nove, odnosno dodatno unaprijedio postojeće već visoke sigurnosne kontrole na području poslovnih procesa, tehnologija i zaposlenika.

Osnovni cilj certifikacije je dodatna zaštita kartičnih podataka, a time i klijenata, na svim sustavima koji ove podatke obrađuju, prenose ili pohranjuju, odnosno detaljna kontrola i nadzor njihovog rukovanja tijekom cijelog procesa korištenja podataka. Uspješna certifikacija rezultat je značajnog i sustavnog ulaganja u ljude, sigurnosne alate i IT infrastrukturu.

„ECC poslovanje gotovo je u cijelosti povezano s kartičnim poslovanjem, stoga je i većina naših procesa, zaposlenika i tehnologija u opsegu PCI DSS-a. Kako je riječ o opsežnom projektu, na njemu su na neki način sudjelovali gotovo svi naši zaposlenici, pri čemu je njegova opsežnost potaknula i neke pozitivne transformacije našeg poslovanja. Sam PCI DSS certifikat podrazumijeva i obavezu kontinuiranog održavanja postignute razine kontrola, ali i njihovog kontinuiranog preispitivanja i unaprjeđenja. Treba reći kako samo certificiranje smatramo kao sredstvo, pri čemu su naši ciljevi u cijelosti usmjereni prema zaštiti naših klijenata kako bi im pružili sigurne i pouzdane usluge na svima dostupan način“, kaže Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba.

PCI/ DSS propisuje kontrolne ciljeve postavljene od vijeća PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council), kojeg čine najveće kartične kuće: American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc. Ciljevi vijeća su standardizirati sigurnosne kontrole i osigurati njihovu primjenu nad svim elementima u sustavu kartičnih plaćanja i povezanih usluga, pri čemu vijeće kroz  PCI standarde i druge mehanizme potiče, razvija i promovira kulturu i svijest o značaju sigurnosti u području kartičnog poslovanja.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.