Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

"S rješenjima koja stižu iz tvrtke Schneider Electric, očekujemo postići PUE od 1.15, što će nam u kombinaciji s obnovljivom energijom omogućiti postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u Skandinaviji, a nadamo se i na svijetu", rekao je Mikael Svanfeldt, direktor tehnološkog odjela u EcoDataCentru.

Schneider Electric integrirao je EcoStruxure platformu namijenjenu pružateljima usluga u oblaku, te drugih usluga, u novi objekt EcoDataCentra. EcoStruxure je svojom otvorenom arhitekturom omogućio EcoDataCentru neprimjetno povezivanje postojećeg hardvera, softvera i nadzora, analitikom i uslugama platforme. EcoDataCenter povezao je podatke senzora i mjerača potrošnje energenata s ciljem generiranja analitičkih izvješća o operativnoj učinkovitosti podatkovnog centra - i njegovom indeksu održivosti.

Povezani servisni centar sada daljinski nadzire kritične senzore, dok tim servisnih inženjera tvrtke Schneider Electric EcoDataCentru pruža usluge stručnog daljinskog nadzora i rješavanja problema 24/7.

Prilikom gradnje podatkovnog centra, EcoDataCenter imao je u vidu dobrobit zajednice. Nadzor, učinkovitost i povezanost koje osigurava EcoStruxure omogućuju EcoDataCenteru recikliranje toplinskog otpada u lokalnim komunalnim tvrtkama. EcoDataCenter koristi tu efikasnost kako bi dao svoj doprinos lokalnoj mreži, omogućujući joj postizanje ne samo nultu neto stopu emisija, već i klimatsku pozitivnost.

Dva Uniflair Turbocor rashladna uređaja dodatno poboljšavaju klimatizaciju objekta, uz uobičajeno niske nordijske temperature, posebno ljeti kada su razine vlage visoke. Unutar arhitekture EcoStruxure, četiri Galaxy VX UPS-a podržavaju 1.250 kW korisničkog opterećenja u 99% efikasnom ECOnversion načinu rada. Ova pomoćna snaga oslobađa energiju koja se može preusmjeriti klijentima.

"Schneider Electric počašćen je sklapanjem partnerstva s EcoDataCenterom sa svrhom ostvarivanja njegove vizije o postanku prvog klimatski pozitivnog centra za kolokaciju na svijetu", izjavila je Christina Backlund, VP Secure Power, za Skandinavske i Baltičke zemlje u tvrtki Schneider Electric.

"Radeći zajedno, EcoDataCenter i Schneider Electric dokazali su kako dobro osmišljen podatkovni centar istovremeno može biti učinkovit, otporan i održiv, tj. u ovom slučaju koristan za okoliš i lokalnu zajednicu“, zaključuje Christina Backlund.

Još iz kategorije

Vertiv predstavlja rješenje za nadzor koje pruža snažne nove mogućnosti malim i srednjim edge podatkovnim centrima

Vertiv predstavlja rješenje za nadzor koje pruža snažne nove mogućnosti malim i srednjim edge podatkovnim centrima

25.09.2020. komentiraj

Vertiv predstavio je Vertiv Environet Alert, novi softver koji omogućuje nadzor infrastrukture i upravljanje na razini poduzeća za manje podatkovne centre i edge postrojenja. Vertiv Environet Alert cjenovno je pristupačan i jednostavan za uporabu, a također uklanja dvije najčešće prepreke za uporabu alata za nadzor i upravljanje u takvim vrstama okruženja te je dostupan i na globalnoj razini.

Nova serija Canonovih tiskarskih strojeva

Nova serija Canonovih tiskarskih strojeva

25.09.2020. komentiraj

Canon najavljuje svoje unaprijeđene serije tiskarskih strojeva velikog formata ColorWave i PlotWave. Serija koja se sastoji od tri modela ColorWave (3600, 3800 i 9000) i pet crno-bijelih modela PlotWave (3000, 3500, 5000, 5500 i 7500) namijenjena je podršci i unaprjeđenju kreativnosti u svim tvrtkama i ustanovama te u svim fazama dizajnerskog procesa: od vizualizacije ideja, preko razvoja, do završnog dizajna.

Canon nadopunjuje svoju ponudu 4K objektiva za televizijsku produkciju

Canon nadopunjuje svoju ponudu 4K objektiva za televizijsku produkciju

25.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavljanjem modela CJ20ex5B proširuje svoju ponudu vodećih 4K objektiva za televizijsku produkciju za kamere s 2/3-inčnim senzorom. Nudeći prednosti Canonovih optičkih 4K performansi uz napredan rad, ovaj objektiv iz razreda UHDxs vrste „2 u1“ ima moćan raspon zuma od 20x i široki kut od 5 mm te je tako prikladan za širok raspon televizijskih primjena, poput snimanja u studiju, sportskih produkcija, snimanja dokumentarnih filmova i prikupljanja vijesti. Ovaj objektiv točka je na „i“ Canonove ponude 4K BCTV objektiva koja se sastoji od 12 prijenosnih objektiva vrste „box“.