Današnje poslovanje prekomplicirano, a lijevak inovacija preplavljen

Današnje poslovanje prekomplicirano, a lijevak inovacija preplavljen

Na drugom danu konferencije WinDays19 po prvi su put spojeni smjerovi Business i Technology. Zajednički program za sve sudionike odvio se u sklopu jednog smjera - Digital for Innovation. Uvodno izlaganje održao je Haydn Shaughnessy, ugledni ekonomist, konzultant i autor. Shaughnessy savjetuje tvrtke o izazovima na vodećoj strani poslovne strategije, oslanjajući se na jedinstvena istraživanja globalnih ekonomskih promjena, poslovnih platformi i poslovnih ekosustava. Shaughnessy ima iskustvo s najvećim organizacijama u globalnim financijama, telekomunikacijama, satelitskim uslugama, ali i dizajniranju softverskih usluga, no otkriva da se najzanimljivije promjene događaju negdje drugdje, ponekad u sjeni velikih organizacija gdje ljudi inoviraju jer moraju ili žele.

Vrijednost novih arhitektura i infrastrukture - kao što je oblak - gubi se zbog tradicionalnog ponašanja silosa između različitih aspekata poslovanja i IT-a. Iako je raspodjela procesa u IT poslovanju odavno problem, ona je sada kritični blokator agilnosti tvrtke. U svom uvodnom keynote izlaganju, Haydn Shaughnessy pružio je okvir i tehnike za premošćivanje podjele, donošenje istinske agilnosti poduzeću i poboljšanju konkurentnosti u promjenjivoj ekonomiji.

U izlaganju o ekosustavima i poslovanju, Shaughnessy iznosi tezu kako je današnje poslovanje prekomplicirano, a lijevak inovacija preplavljen. Zahvaljujući idejama poput minimalnog održivog proizvoda (MVP) i „fail fast fail cheap“, Shaughnessy zaključuje kako je u poslu razvijeno sve jače nepovjerenje. Razvijen je trend malog, mikro, mini i besplatnog, generiran niskim cijenama i beskonačnim upravljanjem krajnjim točkama – kao primjer navodi porast u segmentu mikrotransakcija, mikrousluga, miniaplikacija, ali i pojednostavljenja u društvenim servisima – Facebook, Twitter, Pinterest. Shaughnessy kaže kako pametni direktori raščlanjuju poslovne procese kako bi dalje rasli, a korporacije počinju razmišljati poput malih tvrtki. Također, kompanije se sve više koriste ekosustavima – kao primjer navodi platformu Airbnb, u čijem su ekosustavu nalaze i servisi za čišćenje ili fotografiranje, agencije za organizaciju događanja, sustavi za najam prostora, financijski servisi i mnogi drugi.

Kao najvažniji faktor napretka u poslovanju, Shaughnessy vidi vizualizaciju poslovnih procesa unutar kompanije, putem koje se razvija i društvena interakcija unutar tvrtke. U vizualizaciji svih aspekta poslovanja Shaughnessy vidi brojne prednosti, a zidovi za inovacije korisnika otvaraju prostor za razgovore o korisnicima te smanjuju količinu otpada koji odlazi u tijek.

Uspješnost Tijeka oslanja se na dva jednostavna koncepta – raspodjelu posla i automatizaciju rada. Cilj je izgraditi i rasporediti jedinice rada u dvodnevnim ciklusima. Agilnost na temelju vrijednosti počiva na mikroskaliranju, raznovrsnosti, društvenoj interakciji i ekosustavima, zaključuje Shaughnessy.

U mnogim tvrtkama, ozbiljna neučinkovitost prelazi u veće inicijative poput agilne transformacije, a iz vida gubimo probleme koje moramo riješiti odmah. Stoga, umjesto agilne transformacije, Shaughnessy preporuča – radije se zapitajte koji je vaš kontekst.

Još iz kategorije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

04.08.2019. komentiraj

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata, ističu u Epsonu.