BE-terna predstavlja ERP rješenje za male i srednje velike tvrtke

BE-terna predstavlja ERP rješenje za male i srednje velike tvrtke

BE-terna predstavlja Business Central Flying Start, moderno ERP rješenje u oblaku za upravljanje svim segmentima rada malih i srednje velikih poduzeća. Business Central Flying Start je cloud rješenje utemeljeno na Microsoftovom rješenju Dynamics 365 Business Central, nadopunjeno funkcionalnostima za lokalna tržišta. Rješenje objedinjuje sve poslovne procese tvrtke u jednom sustavu, a na tržište dolazi u 3 različita paketa funkcionalnosti - Finance, Trade i Manufacturing – koje odlikuju značajno niži troškovi implementacije i održavanja od trenutno dostupnih rješenja.

Business Central Flying Start je namijenjen malim i srednje velikim tvrtkama u svim industrijama s do 100 zaposlenih i do 15 korisnika rješenja, koje žele modernizirati svoje poslovanje bez brige o infrastrukturi te vode jednostavne poslovne procese koje podržavaju standardne out-of-the-box funkcionalnosti . Idealno je rješenje kod nedostatka pravih alata ili procesa koji će tvrtki osigurati ostvarenje ciljeva i rezultata; ograničenosti osnovnog računovodstvenog softvera ili dodatnih evidencija; problema s ručnim procesima, dupliciranjem podataka, razdvojenim sustavima; korištenja više odvojenih rješenja i alata da bi se završio proces ili zadatak; nedostatka informacija i nemogućnosti analize poslovnih podataka u izvještavanju, ili zastarjele infrastrukture i neodržavanih verzija softvera.

„Business Central Flying Start je prvo ERP rješenje na tržištu koje nudi snagu globalnog, renomiranog cloud ERP sustava po nevjerojatno niskoj cijeni - licenca je dostupna već od 69 eura mjesečno, a jednokratni trošak implementacije višestruko je niži u odnosu na slična rješenja. Ovisno o odabranom paketu funkcionalnosti, rješenje objedinjuje podršku za financije i računovodstvo, upravljanje zalihama, prodaju i nabavu te proizvodnju“, kaže Antonija Šoštarić, Sales Manager u BE-terni.

Prednosti korištenja Business Central Flying Start rješenja su brojne, a poseban je naglasak na povezivanju svih poslovnih procesa u jedan sustav. U današnje vrijeme poslovanja upravljanog podacima, važno je da korisnik ima opciju brzog pregleda cjelokupnog poslovanja, a sve važne podatke dostupne na svega nekoliko klikova mišem. Iako se radi o standardnom rješenju, dovoljno je fleksibilno i prilagodljivo da podrži sve poslovne procese, kroz povezivanje s vanjskim aplikacijama ili drugim sustavima.

„Uz Business Central Flying Start, tvrtke se konačno mogu usredotočiti na posao i odmaknuti od traženja podataka po Excel evidencijama zaliha, Word računima i ponudama te zastarjelih računovodstvenih sustava“, dodaje Antonija Šoštarić.

Uvijek na najnovijoj tehnologiji, Business Central Flying Start omogućuje tvrtkama da razvoj njihovog poslovanja ide ukorak s najboljim svjetskim praksama, uz istovremenu lokalizaciju za hrvatsko tržište i usklađenost sa svim zakonskim izmjenama. Zbog značajno nižih troškova implementacije i održavanja, te brze prilagodbe na rješenje, povrat investicije vidljiv je u puno kraćem roku no kod ostalih globalnih rješenja. Business Central Flying Start isporučuje se kao SaaS rješenje, što znači da korisnik plaća mjesečni najam licence uz instalaciju rješenja u okruženju Microsoft Azure Public Cloud. Proces prilagodbe i podrška za rad organizirani su kroz bazu znanja unutar samog rješenja, na Microsoftovim stranicama za korisnike te - najvažnije - putem BE-terna Learning portala za korisnike.

„Benefite korištenja rješenja Business Central Flying Start imaju svi – od djelatnika u operativi tvrtke, kojima omogućuje povećanje produktivnosti i jednostavnost, članova uprava, koji dobivaju ažuran uvid u sve poslovne podatke, bolje rezultate i optimizaciju, IT odjela, u kojem su uklonjene opasnosti zastarjele infrastrukture, starih i neodržavanih verzija softvera i razni sigurnosni rizici, do vlasnika, kojima donosi bolji pregled rada tvrtke u smislu optimizacije poslovanja, smanjenja poslovnih rizika, ažurnih izvještaja i analiza koje omogućuju donošenje pravih odluka u pravo vrijeme“, zaključuje Antonija Šoštarić.

Još iz kategorije

CES 2021: Schneider Electric omogućava održivo upravljanje energijom u svakoj kući

CES 2021: Schneider Electric omogućava održivo upravljanje energijom u svakoj kući

21.01.2021. komentiraj

Schneider Electric predstavio je slijedeću generaciju kućnog sustava za upravljanje energijom, Wiser Energy Center, na virtualnoj Svjetskoj izložbi potrošačke elektronike, CES 2021. Wiser Energy Center namijenjen je europskim tržištima.

Kriza pokazala izdržljivost Interxion Hrvatska, bivšeg Altusa koji je prošle godine promijenio i vlasnika

Kriza pokazala izdržljivost Interxion Hrvatska, bivšeg Altusa koji je prošle godine promijenio i vlasnika

20.01.2021. komentiraj

Kada dođe velika kriza poput pandemije, a onda se zaredaju i potresi jedan u proljeće drugi na samom kraju godine, pa kada tome pridodate i prodaju velikoj američkoj korporaciji jednoj od najvećih u svijetu u segmentu podatkovnih centara jasno je da je godina bila sve samo ne obična. Upravo o tome razgovarali smo s direktorom Interxion Hrvatska, nekad Altus IT-em Goranom Đoreskim koji ističe kako je kriza povećala opterećenje na telekomunikacije i podatkovne centre.

Novi PortraitPro 21 umjetnom inteligencijom unaprjeđuje uređivanje fotografija

Novi PortraitPro 21 umjetnom inteligencijom unaprjeđuje uređivanje fotografija

20.01.2021. komentiraj

U svijetu uređivanja fotografija, pojmom “umjetna inteligencija” podosta se “razbacuje” posljednjih godina, ali ono što profesionalne fotografe uistinu zanima jest radi li tako nešto ili ne. Kad se radi o PortraitPro 21, svakako radi.