Twitter objavio malu zaradu ali i usporavanje rasta broja aktivnih korisnika

Twitter objavio malu zaradu ali i usporavanje rasta broja aktivnih korisnika

Sada kada se dionicama Twittera javno trguje, vrijeme je da kompanija objavi i kvartalne financijske rezultate. Twitterov izvršni direktor Dick Costolo je naveo da postoje pozitivne i malo manje pozitivne stvari u kvartalnom izvješću.

Twitter je objavio da su u kvartalu ostvarili 45 milijuna, dok su u cijeloj godini zabilježili 75 milijuna dolara zarade, u što ne ulazi 511 milijuna dolara gubitaka koje su pripisali troškovima vezanim za dionice. Ipak, zarada od 2 centa po dionici je nadmašila procjene s Wall Streeta, koje su najavljivale gubitak od 3 centa po dionici. Kvartalni prihodi Twittera iznose 242 milijuna dolara, što je u odnosu na isti kvartal prethodne godine povećanje od 116 posto.

Međutim, ono što je još zanimljivije je to da se Twitterov rast broja aktivnih korisnika usporava. Twitter je 31. prosinca objavio da su dosegli brojku od 241 milijun aktivnih korisnika, što je rast od samo 9 milijuna aktivnih korisnika u odnosu na prethodni kvartal. Broj mobilnih korisnika je prema navodima iz Twittera narastao na 187 milijuna, što predstavlja godišnji rast od 37 posto.

Iz Twittera predviđaju da će u prvom kvartalu ove godine ostvariti između 230 i 240 milijuna dolara prihoda, dok za cijelu godinu procjenjuju da će se prihodi kretati između 1,15 i 1,2 milijarde dolara. Također očekuju da će prilagođena zarada u prvom kvartalu 2014. godine iznositi između 10 i 16 milijuna dolara, dok na godišnjoj razini očekuju da će zarada biti između 150 i 180 milijuna dolara.