Twitter objavio malu zaradu ali i usporavanje rasta broja aktivnih korisnika

Twitter objavio malu zaradu ali i usporavanje rasta broja aktivnih korisnika

Sada kada se dionicama Twittera javno trguje, vrijeme je da kompanija objavi i kvartalne financijske rezultate. Twitterov izvršni direktor Dick Costolo je naveo da postoje pozitivne i malo manje pozitivne stvari u kvartalnom izvješću.

Twitter je objavio da su u kvartalu ostvarili 45 milijuna, dok su u cijeloj godini zabilježili 75 milijuna dolara zarade, u što ne ulazi 511 milijuna dolara gubitaka koje su pripisali troškovima vezanim za dionice. Ipak, zarada od 2 centa po dionici je nadmašila procjene s Wall Streeta, koje su najavljivale gubitak od 3 centa po dionici. Kvartalni prihodi Twittera iznose 242 milijuna dolara, što je u odnosu na isti kvartal prethodne godine povećanje od 116 posto.

Međutim, ono što je još zanimljivije je to da se Twitterov rast broja aktivnih korisnika usporava. Twitter je 31. prosinca objavio da su dosegli brojku od 241 milijun aktivnih korisnika, što je rast od samo 9 milijuna aktivnih korisnika u odnosu na prethodni kvartal. Broj mobilnih korisnika je prema navodima iz Twittera narastao na 187 milijuna, što predstavlja godišnji rast od 37 posto.

Iz Twittera predviđaju da će u prvom kvartalu ove godine ostvariti između 230 i 240 milijuna dolara prihoda, dok za cijelu godinu procjenjuju da će se prihodi kretati između 1,15 i 1,2 milijarde dolara. Također očekuju da će prilagođena zarada u prvom kvartalu 2014. godine iznositi između 10 i 16 milijuna dolara, dok na godišnjoj razini očekuju da će zarada biti između 150 i 180 milijuna dolara.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.