Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Foto: Antonio Jularić

Tržište aplikacijama u ovoj godini će uprihoditi od strane korisnika 120 milijardi američkih godina, objavila je App Annie u svojoj prognozi za 2019. Takvo stanje stvari zbiva se jer su "mali zasloni" preuzeli primat i najčešće se koriste u svakodnevici, što automatski povećava potrebu za korištenjem aplikacijama na njima, kao i njihovoj kupnji.

Zanimljivost je da će se i 60 posto više aplikacija uspješno monetizirati u ovoj godini, a sve zahvaljujući oglasima koji se nalaze unutar njih. Sukladno tome, na svjetskoj razini rast mobilnih oglasa bit će 30 posto, a u Sjedinjenim Američkim Državama 29 posto. Dakle, situacija je sjajna za app developere i sve uključene na tržištu aplikacijama.

Uz to, globalna vrijednost tržišta aplikacija u 2021. će vrijediti 6,3 bilijuna američkih dolara. Također, 2021. će 6,3 milijardi ljudi koristiti aplikacije i uz njih će provoditi 3,5 bilijuna sati. Naravno, profitirat će e-trgovine aplikacijama pa će tako umjesto 80 centi po satu koji provedu uz aplikacije, korisnici trošiti na aplikacije jedan dolar. To je prosjek, koji se može iščitavati od države do države. Pa tako u Japanu korisnici troše po satu 13,98 dolara, u SAD-u 2,36 dolara i u Kini 2,01 dolar.

Pokretačka snaga potrošnje jest mobilna trgovina i u 2021. ona će u prosjeku po korisniku iznositi 946 dolara, a sve zbog toga što se svi polako okrećemo mobilnom načinu plaćanja, kupovine i izvršenja raznih transakcija. Azija je predvodnik i u 2021. donosit će 3,2 bilijuna dolara prihoda, sjeverna i južna Amerika donosit će 1,7 bilijuna dolara, a Europa, Bliski istok i Afrika donosit će bilijun dolara. Kad gledamo e-trgovine, iOS App Store bit će i dalje najmoćniji. Za dvije godine u njemu će se trošiti 139 milijardi dolara.

Sve u svemu, App Annie nas je uvjerila još jednom da su aplikacije sadašnjost i budućnost mobilnog tržišta...

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.