Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Foto: Antonio Jularić

Tržište aplikacijama u ovoj godini će uprihoditi od strane korisnika 120 milijardi američkih godina, objavila je App Annie u svojoj prognozi za 2019. Takvo stanje stvari zbiva se jer su "mali zasloni" preuzeli primat i najčešće se koriste u svakodnevici, što automatski povećava potrebu za korištenjem aplikacijama na njima, kao i njihovoj kupnji.

Zanimljivost je da će se i 60 posto više aplikacija uspješno monetizirati u ovoj godini, a sve zahvaljujući oglasima koji se nalaze unutar njih. Sukladno tome, na svjetskoj razini rast mobilnih oglasa bit će 30 posto, a u Sjedinjenim Američkim Državama 29 posto. Dakle, situacija je sjajna za app developere i sve uključene na tržištu aplikacijama.

Uz to, globalna vrijednost tržišta aplikacija u 2021. će vrijediti 6,3 bilijuna američkih dolara. Također, 2021. će 6,3 milijardi ljudi koristiti aplikacije i uz njih će provoditi 3,5 bilijuna sati. Naravno, profitirat će e-trgovine aplikacijama pa će tako umjesto 80 centi po satu koji provedu uz aplikacije, korisnici trošiti na aplikacije jedan dolar. To je prosjek, koji se može iščitavati od države do države. Pa tako u Japanu korisnici troše po satu 13,98 dolara, u SAD-u 2,36 dolara i u Kini 2,01 dolar.

Pokretačka snaga potrošnje jest mobilna trgovina i u 2021. ona će u prosjeku po korisniku iznositi 946 dolara, a sve zbog toga što se svi polako okrećemo mobilnom načinu plaćanja, kupovine i izvršenja raznih transakcija. Azija je predvodnik i u 2021. donosit će 3,2 bilijuna dolara prihoda, sjeverna i južna Amerika donosit će 1,7 bilijuna dolara, a Europa, Bliski istok i Afrika donosit će bilijun dolara. Kad gledamo e-trgovine, iOS App Store bit će i dalje najmoćniji. Za dvije godine u njemu će se trošiti 139 milijardi dolara.

Sve u svemu, App Annie nas je uvjerila još jednom da su aplikacije sadašnjost i budućnost mobilnog tržišta...

Još iz kategorije

Gdje je nestao rast Xiaomija?

Gdje je nestao rast Xiaomija?

20.11.2019. komentiraj

Xiaomi je imao odličnu 2018. no nekako se čini da je po pitanju prodaje pametnih telefona situcija krenula pomalo nizbrdo s tekućom godinom, barem tako pokazuje IDC u svom izvješću o rezultatima prodaje za velikog kineskog proizvođača, koji je u svoju prisutnost istaknuo i u Hrvatskoj.

Oxford Economics tvrdi da Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

Oxford Economics tvrdi da Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

17.11.2019. komentiraj

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela ukupno sa 12,8 milijardi eura bruto društvenom proizvodu Europske unije i pridruženih zemalja poput Islanda, Norveške i Švicarske.

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.