Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Tržište mobilnih aplikacija ove godine će biti teško čak 120 milijardi dolara

Foto: Antonio Jularić

Tržište aplikacijama u ovoj godini će uprihoditi od strane korisnika 120 milijardi američkih godina, objavila je App Annie u svojoj prognozi za 2019. Takvo stanje stvari zbiva se jer su "mali zasloni" preuzeli primat i najčešće se koriste u svakodnevici, što automatski povećava potrebu za korištenjem aplikacijama na njima, kao i njihovoj kupnji.

Zanimljivost je da će se i 60 posto više aplikacija uspješno monetizirati u ovoj godini, a sve zahvaljujući oglasima koji se nalaze unutar njih. Sukladno tome, na svjetskoj razini rast mobilnih oglasa bit će 30 posto, a u Sjedinjenim Američkim Državama 29 posto. Dakle, situacija je sjajna za app developere i sve uključene na tržištu aplikacijama.

Uz to, globalna vrijednost tržišta aplikacija u 2021. će vrijediti 6,3 bilijuna američkih dolara. Također, 2021. će 6,3 milijardi ljudi koristiti aplikacije i uz njih će provoditi 3,5 bilijuna sati. Naravno, profitirat će e-trgovine aplikacijama pa će tako umjesto 80 centi po satu koji provedu uz aplikacije, korisnici trošiti na aplikacije jedan dolar. To je prosjek, koji se može iščitavati od države do države. Pa tako u Japanu korisnici troše po satu 13,98 dolara, u SAD-u 2,36 dolara i u Kini 2,01 dolar.

Pokretačka snaga potrošnje jest mobilna trgovina i u 2021. ona će u prosjeku po korisniku iznositi 946 dolara, a sve zbog toga što se svi polako okrećemo mobilnom načinu plaćanja, kupovine i izvršenja raznih transakcija. Azija je predvodnik i u 2021. donosit će 3,2 bilijuna dolara prihoda, sjeverna i južna Amerika donosit će 1,7 bilijuna dolara, a Europa, Bliski istok i Afrika donosit će bilijun dolara. Kad gledamo e-trgovine, iOS App Store bit će i dalje najmoćniji. Za dvije godine u njemu će se trošiti 139 milijardi dolara.

Sve u svemu, App Annie nas je uvjerila još jednom da su aplikacije sadašnjost i budućnost mobilnog tržišta...

Još iz kategorije

Huaweijev Honor na Gamescomu predstavio novu gaming strategiju i uređaji samo za gamere

Huaweijev Honor na Gamescomu predstavio novu gaming strategiju i uređaji samo za gamere

25.08.2019. komentiraj

Honor, brand Huaweia, službeno je na sajmu Gamescom 2019 u Kölnu objavio svoju novu gaming strategiju. S ciljem unapređenja mobilnog gaminga putem tehnologije, e-sportova i zajedničkog razvoja, HONOR se pozicionirao kao predvodnik industrije mobilnih igara nudeći u svojim pametnim telefonima moćnu gaming tehnologiju, inovativnu opremu, planove za e-sportove i izuzetnu suradnju s programerima.

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

23.08.2019. komentiraj

Završavamo s najzanimljivijim dijelom analize domaće softverske industrije i to prosječno isplaćenim neto plaćama. Već je bilo podosta čitatelja koji su pitale kada će rang lista po plaćama pa evo je i to prema dva kriterija – najveća prosječna isplaćena neto plaća i to TOP 100 tvrtki i onda od tih TOP 100 tvrtki ranglista prema broju zaposlenih jer budimo jasni ima mnogo tvrtki koje imaju svega jednog djelatnika i stoga isplaćena neto prosječna plaća i nije usporediva ako uzmemo samo analizu tko je gdje po broju zaposlenih.

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

22.08.2019. komentiraj

Ukupna novostvorena vrijednost u softverskom segmentu ICT industrije u Hrvatskoj dosegla je 5,17 milijardi kuna uz jako dobar rast na godišnjoj razini od čak 14,38 posto, pokazuje analiza poslovanja domaćih softverskih tvrtki za prošlu godinu koju je ICTbusiness.info proveo zajedno s  tvrtkom Bisnode i portalom Poslovna.hr.