Siemens udvostručio kvartalnu neto dobit

Siemens udvostručio kvartalnu neto dobit

Foto: DepositPhotos

Njemački konglomerat Siemens izvijestio je u poslovnim rezultatima u posljednjem kvartalu da se neto dobit više nego udvostručila, na 2,91 milijardu eura (3 milijarde dolara) u četvrtom tromjesečju, u odnosu na prošlogodišnjih 1,33 milijarde eura.

Osnovna zarada po dionici porasla je na 3,39 eura, u usporedbi s 1,45 eura prije godinu dana. Zarada po dionici prije obračuna raspodjele kupovne cijene porasla je na 3,59 eura, sa 1,61 eura prošle godine. Prihodi za četvrti kvartal porasli su 18%, na 20,57 milijardi eura, sa 17,44 milijarde eura prije godinu dana. Narudžbe su porasle 14% na 21,82 milijarde eura, s 19,07 milijardi eura prošle godine.

Na usporedivoj osnovi, isključujući preračunavanje valuta i učinke na portfelj, prihod je porastao 12%, a narudžbe su porasle 7%. Nadalje, Siemens je predložio povećanje dividende na 4,25 eura po dionici, u odnosu na 4 eura godinu dana ranije. Gledajući u budućnost za fiskalnu 2023. godinu, Siemens očekuje da će profitabilan rast industrijskih poduzeća dovesti do povećanja osnovne zarade po dionici prije PPA na raspon od 8,70 do 9,20 € u fiskalnoj 2023. U fiskalnoj 2022. zarada po dionici prije PPA iznosila je 5,47 € . Tvrtka predviđa usporedivi rast prihoda, bez preračunavanja valuta i učinaka portfelja, u rasponu od 6% do 9%.

Još iz kategorije

Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom čak 35 posto tvrtki ima problema s performansama aplikacija

Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom čak 35 posto tvrtki ima problema s performansama aplikacija

10.12.2022.

GFI Software, isporučitelj sigurnosnih rješenja za poslovne mreže, objavio je da prema rezultatima istraživanja koje je proveo među partnerima i kupcima diljem svijeta, sve veći broj organizacija svakodnevno ima problema s radom poslovnih aplikacija zbog neučinkovitog upravljanja mrežnim prometom.

Apple seli proizvodnju iz Kine

Apple seli proizvodnju iz Kine

09.12.2022.

Apple je ubrzao prijenos određene proizvodnje iz Kine. Tvrtka je savjetovala dobavljače da sastavljaju proizvode na tržištima uključujući Indiju i Vijetnam kako bi diverzificirali svoje opskrbne lance.

Kako pokrenuti profitabilan posao sa samo nekoliko klikova

Kako pokrenuti profitabilan posao sa samo nekoliko klikova

08.12.2022.

Jeste li znali da prosječan kupac primi 20 prodajnih poziva? Na tjedan, naravno! Ako se želite izdvojiti iz gomile, morate poslušati svoje potencijalne kupce i ponuditi im osjećaj sigurnosti i pouzdanosti.