NOVA SURADNJA

Siemens i Foxconn započinju novu suradnju

Suradnja ima za cilj iskoristiti način na koji Siemensova tehnička stručnost može poboljšati Foxconnov učinak održivosti, pridonoseći uštedi energije i smanjenom CO2 otisku.

Siemens i Foxconn započinju novu suradnju
Depositphotos

Siemens i Hon Hai Technology Group (Foxconn) potpisali su memorandum o razumijevanju (MoU) za poticanje digitalne transformacije i održivosti u pametnim proizvodnim platformama. Suradnja je usmjerena na globalne proizvodne procese u elektronici, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i električnim vozilima (EV). Siemens i Foxconn surađuju na uspostavi skalabilnog i besprijekornog inženjerskog i proizvodnog ekosustava.

Roland Busch, predsjednik i izvršni direktor Siemensa, istaknuo je važnost ovog partnerstva: "Vjerujemo u moć ekosustava da pokreću digitalnu transformaciju i transformaciju održivosti te skaliraju tehnologiju. Naše partnerstvo naglašava našu predanost oblikovanju budućnosti proizvodnje elektronike. Podržat ćemo kupcima s većom učinkovitošću i brzinom zahvaljujući optimiziranom tijeku rada inženjeringa i proizvodnje.”

“Foxconn se transformira u pružatelja platformskih rješenja za pametnu proizvodnju, pametna električna vozila i pametne gradove. Udruživanje snaga sa Siemensom ubrzava naše putovanje digitalnom transformacijom i otvara nove mogućnosti za inovacije i održivost,” rekao je Young Liu, predsjednik i glavni izvršni direktor Foxconna.

Ovaj Memorandum o razumijevanju identificira ključna područja suradnje za povećanje razine automatizacije unutar Foxconnovih objekata. Ova područja uključuju usluge proizvodnje elektronike (EMS) i ugovorne usluge projektiranja i proizvodnje (CDMS), što je Foxconnov inovativni poslovni model za električna vozila. Obje će tvrtke istražiti inicijative za rad prema tvornici budućnosti implementacijom vodećeg Siemensovog portfelja automatizacije tvornica i industrijskog softvera, uključujući građevne elemente kao što su tehnologija digitalnih blizanaca i AI. Siemens Xcelerator, sa svojim sveobuhvatnim paketom softvera i rješenja, igrat će ključnu ulogu u optimizaciji Foxconnovih inženjerskih i proizvodnih radnih procesa, olakšavajući učinkovitost i agilnost u svim njegovim operacijama.

Suradnja ima za cilj iskoristiti način na koji Siemensova tehnička stručnost može poboljšati Foxconnov učinak održivosti, pridonoseći uštedi energije i smanjenom CO2 otisku. Ovo partnerstvo uključuje uspostavljanje transparentnih procesa praćenja i primjenu profesionalnih usluga i digitalnih rješenja, dok obje tvrtke rade prema zelenijoj budućnosti za proizvodnju elektronike.