Saša Lončar kupio HGspot i najavio prvi tablet s Retina zaslonom

Saša Lončar kupio HGspot i najavio prvi tablet s Retina zaslonom

Foto: Dražen Tomić

Osnivač i jedno vrijeme većinski vlasnik posrnulog HGspota Saša Lončar otkupio HG Spot Nekretnine za 451 tisuću kuna, mnogo manje od 560 tisuća kuna koliko se prvotno predviđalo javnim pozivom, potvrdio nam je Saša Lončar i istaknuo kako zasad neće biti širenja. Pritom ističe kako već u prodaji imaju 10,1 inčni tablet baziran na Android operativnom sustavu s Retina zaslonom.

Kako tvrde dobro upućeni u transakciju ona je bila i za očekivati, jer Lončar već dugo u IT krugovima tvrdi kako je HGspot informatika dobra firma koja je prošle godine ostvario relativno malo dobit 140 tisuća kuna i prihode od 40 milijuna kuna.

Lončar nam je potvrdio kako je kupio HGspot preko tvrtke kojoj je vlasnik njegova žena Vedrana Lončar, te da je kupljeno i 200 milijuna kuna dugova jer je Hgspot Nekretnine koje su kupljene sudužnik u potraživanjima u HGspot d.d. koji je u stečaju.

Iako neće biti širenja poslovanja, barem ne zasad s novim dućanima, Hgspot Nekretnine sada ima zgradu u Utrinama veličine 3800 kvadrata.

Još iz kategorije

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

02.07.2020. komentiraj

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

01.07.2020. komentiraj

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

01.07.2020. komentiraj

S obzirom na to da su najpoželjniji poslodavci njemački trgovački lanci dm-drogerie markt d.o.o., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. te LIDL d.o.o. ne čudi podatak da najviše ispitanika (34 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.