HGspot se prodaje za 560 tisuća kuna

HGspot se prodaje za 560 tisuća kuna

Foto: Fotolia

Prema oglasu objavljenom u Večernjem listu tvrtka HGspot Nekretnine koja je vlasnik jedinog profitabilnog dijela HGspota prodaje se za 559.798,55 kuna, što je procijenjena vrijednost kompanije koja ima nominalnu vrijednost od 51,5 milijuna kuna. Rok za podnošenje ponuda je osam dana od objave oglasa.

Nekad vrlo uspješan HGspot, kojeg su osnovali Saša Lončar i Hrvoje Prpić danas poslovni anđeo, nakon što je imao problema s isplatama vjerovnicima zbog obveznica, promjenama vlasničke strukture, otišao je prošle godine u stečaj i tako došao na bubanj.

Još je 22. siječnja skupština vjerovnika dala suglasnost stečajnom upravitelju Zdravku Mitaku za prodaju HGspot Nekretnine koje drže trenutno jedini profitabilni dio HGspot Informatiku koja prema dostupnim informacijama nema dugova osim prema dobavljačima. HGspot Informatika prema tim istim podacima završila je prošlu poslovnu godinu s 42 milijuna kuna prihoda. Prodaja se obavlja po principu "viđeno - kupljeno", a sve eventualne troškove predviđene i nepredviđene snosi kupac.

Visoki gubici

Prema objavljenim podacima iz godišnjeg financijskog izvješća za prošlu godinu HGspot d.d. završio je sa samo 436 tisuća kuna prihoda i 4,12 milijuna kuna rashoda, te godinu zaključio s gubitkom od 54,7 milijuna kuna prije svega zbog financijskih rashoda od 51 milijun kuna.

Dugotrajna imovina tvrtke smanjena je sa 70,4 milijuna kuna s kraja 2011. na 31,3 milijuna kuna i to prije svega zbog otpisa vrijednosti dionica kod povezanih poduzetnika u iznosu od 38 milijuna kuna i to u tvrtki HGspot Nekretnine koja je vlasnik trenutno jedinog profitabilnog dijela nekad uspješnog HGspota koji posluje pod imenom HGspot informatika.

Pritom je preneseni gubitak snažno porastao sa 173,72 milijuna kuna iz 2011. na ogromnih gotovo 204 milijuna kuna na kraju prošle godine. Dugoročne obveze HGspot d.d. povećane su tek neznatno na 55,3 milijuna kuna, dok su pak kratkoročne obveze dosegnule 202 milijuna kuna i to prije svega zbog obveza prema bankama i drugim financijskim institucijama koje su prošle godine iznosile 146,9 milijuna kuna.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

25.04.2019. komentiraj

Nvidia je objavila zaradu ostvarenu u posljednjem kvartalu prošle godine i lošija je od očekivanja pa su u kompaniji izrazili blagu zabrinutost, kao i potrebu za promjenom strategije kako bi potražnja ipak počela ispunjavati zacrtane ciljeve.

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

25.04.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred brojnim zainteresiranim ulagačima u prostorijama Zagrebačke burze lansirala novu kampanju za prikupljanje kapitala na crowdfunding platformi Funderbeam SEE. Time je Include, nakon svoje prve uspješne kampanje u kojoj su prikupili 465 tisuća eura, postala prva kompanija koja se na zagrebački Funderbeam SEE vraća po novi kapital, ovaj put po minimalno 1,2 milijuna eura.

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

25.04.2019. komentiraj

Sukladno EU Direktivi kojom se propisuje uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda za zemlje članice, AKD je, kao nacionalni izdavatelj za Republiku Hrvatsku, 23. travnja započeo s izdavanjem jedinstvenih identifikacijskih oznaka gospodarskim subjektima. Neregistrirani gospodarski subjekti nakon 20. svibnja 2019. neće moći prodavati duhanske proizvode.