Rimac Automobili i Greyp od Kineza dobivaju 30 milijuna eura

Rimac Automobili i Greyp od Kineza dobivaju 30 milijuna eura

Kineski Camel objavio je kako je kompanija odlučila uložiti ukupno 30 milijuna eura u tvrtke Mate Rimca i to 27 milijuna eura u Rimac Automobile i 3 milijuna eura u Greyp Bikes. Odluku potvrdili jučer 11. travnja kada je i potpisan je ugovor koji predviđa kupnju B serije povlaštenih dionica (Series B Redeemable Convertible Preferred Shares (RCPS-B)).

U procesu smo druge runde investicije ali ne želimo izlaziti s detaljima dok ne završimo proces sa svim investitorima, na upit ICTbusiness.info odgovorio nam je osnivač Rimac Automobila i Greyp Bikesa Mate Rimac ne želeći pritom komentirati ništa više o ulaganjima jer je još uvijek cijeli proces s investitorima u tijeku.

Konačno provođenje ovog ugovora ovisit će o ispunjavanju uvjeta s obje strane što uključuje i tehnički i financijski due dilligence, potpisivanje Joint Venture ugovora, konačnu potvrdu uprave Camela i još neke uvjete. Obzirom da je Camel objavio ulaganje analitičari smatraju kako je ispunjavanje uvjeta koji su još pred obje kompanije zapravo samo formalnost.

Još iz kategorije

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

13.10.2019. komentiraj

Konkurentnost hrvatskoga gospodarstva, mjerena Globalnim indeksom konkurentnosti koji izrađuje i objavljuje Svjetski gospodarski forum, ocijenjena je 63. pozicijom od 141 zemlje. Iako je time napredovala za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu, ostala je najlošije ocijenjena članica EU. Druga najlošije ocijenjena članica, Grčka, bila je za četiri mjesta bolja od Hrvatske, a najlošije ocijenjene članice iz tzv. nove Europe, Rumunjska i Bugarska, bile su za 12 (Rumunjska), odnosno 14 (Bugarska) mjesta bolje od Hrvatske. Poboljšanjem ranga Hrvatske smanjilo se njezino zaostajanje za ostalim članicama EU u odnosu na prošlu godinu kada je druga najlošija članica Grčka bila bolja za 11 mjesta.