Povećanjem stope zaposlenosti žena u državama članicama OECD-a BDP bi mogao porasti za 6 milijardi eura

Povećanjem stope zaposlenosti žena u državama članicama OECD-a BDP bi mogao porasti za 6 milijardi eura

Foto: Fotolia

Prema PwC-ovom indeksu žena u svijetu rada za 2020. (Women in Work 2020), tri zemlje na vrhu ljestvice su Island, Švedska i Slovenija. Poljska je zabilježila najveće povećanje u pogledu apsolutnog rezultata, zbog značajnih poboljšanja gotovo svih čimbenika i najvećeg smanjenja razlike u plaćama među spolovima među državama članicama OECD-a.

Tijekom 2017. i 2018. godine Češka je zabilježila najveći skok na ljestvici u odnosu na ostale države članice OECD-a, poboljšavši svoj rang za 4 mjesta sa 23. na 19., zahvaljujući malim, ali pozitivnim poboljšanjima svih čimbenika indeksa, posebice razlike u zastupljenosti i stope nezaposlenosti žena.

Otklanjanjem razlika u plaćama među spolovima u državama članicama OECD-a BDP bi mogao porasti za 2 bilijuna dolara, dok bi u SIE potencijalni ekonomski dobici od otklanjanja razlike u plaćama između muškaraca i žena lokalnim gospodarstvima donijeli više od 42 milijarde dolara.

U zemljama skupine G7 žene u prosjeku čine samo 30% radne snage na području tehnologije, čime se ističe potreba da tvrtke poboljšaju mogućnosti za žene u tom sektoru, i to ulaganjem u programe za stručno usavršavanje i druge edukacijske programe.

Prema najnovijem PwC-ovom indeksu žena u svijetu rada, koji analizira ekonomsko osnaživanje žena u 33 države članice OECD-a, kada bi stopa zaposlenosti žena u državama članicama OECD-a dostigla onu u Švedskoj, BDP država članica OECD-a mogao bi porasti za više od 6 bilijuna dolara. Dostizanje iste razine bi lokalnim gospodarstvima šest država članica OECD-a u srednjoj i istočnoj Europi (Poljska, Češka, Estonija, Mađarska, Poljska, Slovenija i Slovačka) donijelo do 155 milijardi dolara.

Najnoviji indeks žena u svijetu rada pokriva razdoblje od 2017. do 2018. godine kada je razina gospodarskog osnaživanja žena u državama članicama OECD-a nastavila rasti. Island i Švedska su petu godinu zaredom zadržale prva dva mjesta, a Slovenija je zauzela treće mjesto. Češka je zabilježila najveći skok na ljestvici u odnosu na ostale države članice OECD-a, skočivši s 23. na 19. mjesto, zahvaljujući malim, ali pozitivnim poboljšanjima svih čimbenika indeksa.

Poljska je zabilježila najveće povećanje u pogledu apsolutnog rezultata, zbog značajnih poboljšanja gotovo svih čimbenika i najvećeg smanjenja razlike u plaćama među spolovima diljem država članica OECD-a. Trenutačno zauzima 8. mjesto u svijetu u smislu ekonomske rodne ravnopravnosti, što je izuzetno veliko poboljšanje u usporedbi sa situacijom prije 20 godina, kada se nalazila na 19. mjestu u svijetu. SAD su zabilježile skroman pomak na rang ljestvici s 22. u 2017. na 20. mjesto u 2018. godini.

Iako je Velika Britanija bila iznad prosjeka država članica OECD-a i na drugom je mjestu iza Kanade u usporedbi s ostalim članicama skupine G7, njezina se pozicija jedva pomakla od 2000. godine kada je bila na 17. mjestu, unatoč poboljšanju učinka na području svih pet čimbenika.

Estonija i Irska zabilježile su najveći pad na ljestvici ove godine. Obje zemlje su pale za četiri mjesta, uglavnom zbog smanjenja stope zaposlenosti žena na puno radno vrijeme u Estoniji i povećanja razlike u plaći među spolovima u Irskoj.

Izvještaj PwC-a također otkriva da bi smanjivanje razlike u plaćama među spolovima moglo povećati zaradu žena u državama članicama OECD-a za više od 2 bilijuna dolara, što je povećanje za 21 %,

dok bi lokalnim gospodarstvima šest država članica OECD-a u SIE moglo donijeti više od 42 milijarde dolara.

„Iako je došlo do napretka diljem država članica OECD-a, ritam poboljšanja u zemljama SIE je impresivan, a zemlje regije visoko su rangirane u pogledu ekonomske rodne ravnopravnosti. Međutim, još uvijek ima puno prostora za poboljšanje, što bi bilo od iznimne koristi za lokalna gospodarstva. To nije samo gospodarsko pitanje, već se odnosi i na dobrobit građana i socijalnu koheziju. Kako bi ostvarili te dobitke, tvrtke i vlade trebaju surađivati na tome da se zaposli što veći broj žena i da se osigura poštena i jednaka struktura plaća“, istaknula je Zlata Elksnina, voditeljica PwC-ovih aktivnosti vezanih za raznolikost i inkluziju u SIE.

U zemljama skupine G7 žene u prosjeku čine samo 30 % radne snage na području tehnologije, a još se manje žena nalazi na najvišim položajima u tehnološkim tvrtkama. Prema PwC-ovom indeksu žena u tehnologiji, koji je uključen u ovogodišnju studiju, Kanada je od svih zemalja skupine G7 ostvarila najveći uspjeh u pogledu rodne zastupljenosti i jednakosti u tehnološkom sektoru, dok je Francuska na drugom, a SAD na trećem mjestu.

U pogledu indeksa žena u tehnologiji, Ujedinjena Kraljevina zauzima peto mjesto među zemljama skupine G7. Lošije mjesto na rang ljestvici rezultat je ispodprosječnog učinka po svim čimbenicima, osim udjela žena u upravama tvrtki u sektoru tehnologije, medija i telekomunikacija (TMT).

PwC-ova studija također otkriva da bi umjetna inteligencija i nove tehnologije poput robotike, bespilotnih letjelica (dronova) i vozila bez vozača mogle preuzeti poslove žena, ali i stvoriti nova radna mjesta. U državama članicama OECD-a radnice bi mogle ostvariti određeni dobitak, no raspodjela dobitaka i gubitaka može se značajno razlikovati po zemljama i industrijskim sektorima. Očekuje se da će u sektoru zdravstva i socijalne skrbi, koji je najveći poslodavac žena u državama članicama OECD-a, kao rezultat tehnologije doći do neto povećanja zaposlenosti žena. Međutim, u sektorima veleprodaje, maloprodaje i proizvodnje se u državama članicama OECD-a kao rezultat tehnologije očekuje neto smanjenje zaposlenosti žena.

Kako tehnologija i dalje mijenja svijet rada, nedavno PwC-ovo globalno istraživanje pokazalo je da više od polovice radnika širom svijeta smatra da će se zbog automatizacije njihov posao značajno promijeniti ili će postati suvišnim u razdoblju od jednog desetljeća.

„Zakonodavci i tvrtke imaju ključnu ulogu pomoći ljudima, uključujući žene, da se prilagode tehnološkim promjenama tijekom njihovog radnog vijeka. Također je od presudne važnosti da žene dobiju prave prilike za usavršavanjem u okolnostima kada se suočavamo sa sve većom automatizacijom i kada smo na pragu četvrte industrijske revolucije. To uključuje više mogućnosti za usavršavanje digitalnih vještina i STEM područja, pružanje podrške prilikom prekvalifikacije za druge poslove u sektorima u kojima je „ljudska dimenzija“ presudna i pružanje mogućnosti za učenje emocionalno-socijalnih vještina, poput kreativnosti, rješavanja problema i fleksibilnosti. Zato u PwC-u u SIE, gdje je udio žena među zaposlenicima blizu 60 %, digitalno usavršavanje predstavlja glavni fokus naših aktivnosti vezanih uz zaposlenike“, dodala je Branka Rajicic, PwC-ova voditeljica za ljude i talente za SIE.

Još iz kategorije

Microsoft Azure je najbrže rastuća Cloud platforma

Microsoft Azure je najbrže rastuća Cloud platforma

03.04.2020. komentiraj

Microsoft Azure vodi žestoku bitku s Amazon Web Services (AWS) na tržištu cloud platformi i iako još uvijek podosta gleda konkurentu u leđa, može se slobodno kazati da je najbrže rastući u ovom trenutku, što postiže privlačenjem kvalitetne radne snage. Naime, na tržištu nitko ne ostvaruje takav rast, pa ni AWS.

Vidljivi poremećaji na tržištu rada u posljednjim danima ožujka

Vidljivi poremećaji na tržištu rada u posljednjim danima ožujka

02.04.2020. komentiraj

U veljači je, neposredno prije eskalacije epidemije izazvane koronavirusom i uvođenja restriktivnih mjera koje su potpuno ili djelomično zaustavile poslovanje mnogih gospodarskih djelatnosti, tržište rada imalo uobičajen sezonski ritam. Prije masovnijeg zapošljavanja u sezonskim djelatnostima, broj zaposlenih nastavio je padati sedmi uzastopni mjesec s vidljivim usporenjem u odnosu na dinamiku iz prethodnih zimskih mjeseci.

Novi certifikat za Canon printing segment

Novi certifikat za Canon printing segment

02.04.2020. komentiraj

Tvrtka Canon Production Printing objavila je kako je 3M certificirao Colorado 1650 i njegovu tintu UVgel 460 svojim jamstvom performansi. 3M je testirao tinte UVgel 460 na širokom rasponu svojih medija. Taj certifikat dokazuje da primjene otisnute na stroju Colorado 1650 u kombinaciji s odobrenim medijima tvrtke 3M postižu najviše standarde kvalitete.