PC video gaming industrija je jedan od najnaprednijih poslovnih modela

PC video gaming industrija je jedan od najnaprednijih poslovnih modela

Foto: DepositPhotos

Paul Greenberg je novinar i autor koji se fokusira primarno na inovacije i tehnologiju, a 2007. je izjavio da PC i gaming tržište treba poslužiti kao primjer svima jer je model kako bi se svi trebali ponašati ukoliko žele uspjeti.

Naime, tad je i to tržište bilo u povojima, ako se usporedi s ovim danas, ali razvilo se do gigantskih razmjera. Upravo zato Greenberg, 14 godina kasnije, ističe da su PC i gaming tržište i dalje primjer za ostale, no nisu ga pratili ostali. I vrijeme je da počnu.

Istaknuo je pritom devet elemenata kako se tako nešto postiže, odnosno, čega bi se trebali i drugi pridržavati ako žele do uspjeha. Kroz sve elemente može se prepoznati PC i gaming tržište.

1. Interest se potiče kroz nove načine distribucije.

2. Potrošači imaju alate kojima mogu sukreirati proizvode i usluge, a potom i imati pristup mediju koji bi im pomogao distribuirati ih.

3. Potrošači imaju mogućnost, bilo kroz zajednice ili korisničke grupe, aktivno sudjelovati u evoluciji proizvoda, usluga i alata. Oni su u principu ili sponzorirani ili podržani od strane kompanija koje su uključene u to.

4. Potrošače se tretira kao partnere, a ne samo potrošače.

5. Mora postojati zajednička vrijednost koja se razmjenjuje. To se definira kroz perspektivu obje strane, no ključno je da obje strane vide vrijednost. Za kompaniju je to profit koji ostvaruju, a za potrošača osjećaj da ga se cijeni.

5. Monetizacija je obostrana, što znači da obje strane mogu zaraditi.

6. Biznisi imaju advokate koji aktivno sudjeluju zbog svog interesa.

7. Ekosustav koji čine kompanije i potrošači. To podrazumijeva da obje strane prepoznaju prednosti zajedničkog odnosa, ali i da se u njega uključe partneri s uslugama, proizvodima i uslugama.

8. Nudi konstantno visokopersonalizirano iskustvo potaknuto iskustvom.

9. Uključenost potrošača motivirana osobnim interesom.

Još iz kategorije

Rast online trgovina gura cijelo tržište

Rast online trgovina gura cijelo tržište

25.07.2021.

Tradicija je out, a digitalizacija je in i polako postaje jedini razuman način poslovanja u tvrtkama svih sektora. Opširna DHL-ova studija „Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in“ donijela je neke veoma važne rezultate i smjernice te razotkrila iznenađujuće trendove vezane za uspješno poslovanje u prvom stoljeću.

LG se obvezuje na potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije do 2050. godine

LG se obvezuje na potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije do 2050. godine

24.07.2021.

Tvrtka LG Electronics (LG) danas se javno obvezala da će u potpunosti prijeći na obnovljivu energiju do 2050. godine, što predstavlja ključni dio njihove strategije održivosti. Najava u netom objavljenom Izvješću o održivosti kompanije dolazi povrh njezinog ranijeg obećanja o postizanju neutralizacije ugljika do 2030. godine kroz inicijativu Zero Carbon 2030., prema kojoj se LG obvezao do 2030. smanjiti emisiju ugljika u proizvodnji na 50 posto u odnosu na 2017. godinu.

Oracle uprihodio preko 40 milijardi dolara u zadnjih godinu dana, najviše ikad do sada

Oracle uprihodio preko 40 milijardi dolara u zadnjih godinu dana, najviše ikad do sada

23.07.2021.

Američki tehnološki gigant Oracle nadmašio je prognozirani profit za fiskalnu 2021., ali je istovremeno imao manje prihoda no što je prognozirano. Svejedno, kako navodi Buy Shares, Oracle je ostvario 40,5 milijardi američkih dolara prihoda i rekordnih 13,75 milijardi dolara profita.