Novo strateško partnerstvo tvrtki Huawei i Skyscanner

Novo strateško partnerstvo tvrtki Huawei i Skyscanner

Foto: DepositPhotos

Huawei je najavio strateško partnerstvo s tvrtkom Skyscanner, vodećom globalnom platformom za putovanja koja pomaže milijunima putnika pronaći najpovoljnije opcije za letove, hotele i najam automobila, sve u svrhu obogaćivanja ponude Huawei Mobile Servicesa s novim mogućnostima pretraživanja letova.

Aplikacijsko programsko sučelje Skyscanner Flight Searcha drži vodeću poziciju na tržištu i sadrži globalne ponude više od tisuću dobavljača, a sada je integrirano u Petal Search i Petal Maps, bazne aplikacije Huawei Mobile Servicesa. Korisnici sada mogu lako pretraživati i razmatrati opcije letova, hotela i najma automobila na lokacijama diljem svijeta prije nego što ih aplikacija preusmjeri na platformu dobavljača kako bi dovršili kupnju.

Programsko sučelje Skyscanner aplikacije, od sada integrirano s Petal Searchom, svim korisnicima koji planiraju putovanje pruža jedinstvene preporuke i niz funkcija s personaliziranom pretragom putovanja kako bi svakom korisniku omogućio autentično iskustvo putovanja. Pristup ovom novom kanalu za putovanja omogućen je putem više sučelja, bilo da se radi o aplikaciji Petal Search, web verziji Petal Searcha ili jednostavnom pretragom putem tražilice koja je već integrirana u EMUI mobilnog operativnog sustava.

Ova integracija bit će dostupna 40 milijuna mjesečno aktivnih korisnika Petal Searcha u 170 zemalja i preko 28 milijuna mjesečno aktivnih korisnika Petal Mapsa u 160 zemalja. U početku će funkcije aplikacije biti dostupne na europskom tržištu, dok će se kasnije integrirati na globalnoj razini pa će tako svi korisnici Petal Searcha imati pristup identičnim ponudama i cijenama kao i korisnici Skyscannera.

„Drago nam je što putem našeg aplikacijskog programskog sučelja koje je vodeće u industriji, zajedno s tvrtkom Huawei, možemo brojnim korisnicima omogućiti pristup i pretraživanje letova. Korisnici Petal Searcha sada mogu pronaći milijune kombinacija letova do brojnih odredišta diljem svijeta uz najkonkurentnije cijene na tržištu. Ovo je važan trenutak za turističku industriju i veselimo se što ćemo graditi pobjedničku poziciju na globalnoj i lokalnoj razini u nadolazećim mjesecima i godinama“, ističe Sonja Balcer, direktorica marketinga Skyscannera.

Partnerstvo dolazi u pravom trenutku dok se globalno zrakoplovstvo oporavlja i putnici žele planirati ljetne odmore, a ograničenja na granicama popuštaju diljem svijeta. Nedavni podatci istraživanja koje je naručio Skyscanner otkrivaju da 86% putnika planira potrošiti više ili isto na putovanja u usporedbi s vremenom prije pandemije, pri čemu polovica troši više nego što je trošila prije pandemije. Potražnja za putovanjima povećala se diljem svijeta, a globalni opseg pretraživanja putovanja raste i do 20% mjesečno, uspoređujući podatke iz veljače i ožujka 2022. godine.

„Kako turistički sektor jača, kao i povjerenje korisnika, mislimo da je ovo savršeno vrijeme da potaknemo korisnike da se vrate putovanjima. Želimo podržati avanturistički način razmišljanja izgradnjom novih i postojećih partnerstva s tvrtkama čije je poslovanje vezano za putovanja te na taj način dodatno izgraditi i pozicionirati Petal Search kao učinkovit i pouzdan alat i pratnju na putovanju“, rekao je Jaime Gonzalo, potpredsjednik Huawei Mobile Servicesa u Europi.

„Integracija Skyscannera u Petal Search označava novu prekretnicu za našu predanost radi s tržišnim liderima i inovatorima, kao što je i Skyscanner koji posluje s više od 1.000 dobavljača te koji također cijeni naš trud i želju da krajnjim korisnicima pružimo više izbora. To je zasigurno pobjednički pristup“, zaključio Gonzalo.

Još iz kategorije

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

29.06.2022.

Combis je osvojio prestižnu godišnju nagradu američke tehnološke kompanije Microsoft za Hrvatsku. Combis je nagrađen među top Microsoft partnerima radi inoviranja i implementacija korisničkih rješenja koja su bazirana na Microsoft tehnologiji.

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

29.06.2022.

Prošle godine zabilježen je rast prosječne plaće u ICT sektoru za 10,4 posto na ukupno 6,1 tisuću kuna, govore podaci o poslovanju gotovo 17 tisuća tvrtki koje su poslovale u 2021. godinu ICT industriji. Kada se gleda prosječna neto plaća treba uzeti u obzir i da podaci pokazuju kako je prosjek broja zaposlenih po tvrtki svega 10,5 što samo govori o kakvim je nesrazmjerima riječ između velikih i malih tvrtki.

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

28.06.2022.

Ponovno ubrzanje ključnih pokazatelja poslovanja domaće ICT industrije posljedično je izazvala i rast potražnje za zaposlenima. Podaci o poslovanju za 2021. godinu govore kako je broj zaposlenih dosegao gotovo 40 tisuća, točnije na kraju prošle poslovne godine zaustavio se na 39,6 tisuća zaposlenih. Prema trendu zapošljavanja već je u prvoj polovici ove godine dosegao gotovo 41 tisuću.