Kadrovske promjene

Novi CFO Infobipa Richard Kraska

Novi CFO Infobipa Richard Kraska
Infobipov štand na MWC 2023. u Barceloni
Dražen Tomić / Tomich Productions

Infobip je imenovao Richarda Krasku novim financijskim direktorom. On je iskusni financijski stručnjak koji je prethodno obnašao dužnost financijskog direktora u nekoliko brzorastućih softverskih tvrtki, tvrde u ovoj IT kompaniji.

Dosadašnji financijski direktor Mario Baburić odlazi kako bi započeo novu karijeru nakon gotovo četiri godine provedene u Infobipovom čelnom timu.

Kraska će voditi Infobipov financijski tim dok ulazi u novu fazu ambicioznog profitabilnog rasta i učvršćuje svoju poziciju vodeće full-stack višekanalne komunikacijske platforme za svaku platformu. Pridružuje se iz RealPagea, softverske platforme za nekretnine s vodećim položajem na tržištu u SAD-u, gdje je bio financijski direktor. Prije toga bio je financijski direktor IT tvrtke Rocket Software. Prethodne uloge uključuju vodeće pozicije u Westernu i 16 godina u GE. Tijekom svoje karijere razvio je široko poslovno znanje, radeći u medijima, financijskim uslugama, nafti i plinu, zdravstvu itd.

Novi financijski direktor pridružuje se Infobipu u razdoblju značajnog rasta. Kako sami tvrde, Infobip je proširio svoj globalni doseg i tehničku ponudu s nekoliko akvizicija, uključujući teškaša za razmjenu poruka OpenMarket i pružatelja VOIP usluga Peerless Network u SAD-u. Osim toga, Infobip je kupio konferenciju za razvojne programere Shift i tehnički časopis Netokracija kako bi podržala svoju strategiju odnosa s programerima. Prošlog mjeseca, analitička kompanija Juniper Research rangirao je Infobip kao pružatelja CPaaS broj jedan od 19 dobavljača, nadmašujući time sve svoje konkurente svojim kapacitetom i mogućnostima.

“CPaaS tržište će se udvostručiti u sljedeće četiri godine, prema istraživanju Junipera. Dakle, Infobip kapitalizira taj rast i jača svoju poziciju vodećeg pružatelja usluga CPaaS na tržištu. Naše kontinuirano širenje odražava da korisnici sve više zahtijevaju besprijekornu interakciju između poduzeća, ljudi i stvari“, rekao je Silvio Kutić, predsjednik Uprave Infobipa.

“Richard je izvanredan financijski vođa koji razumije naše poslovanje i tržište te ima zapaženu stručnost u vođenju financijskih funkcija u brzorastućim, inovativnim softverskim tvrtkama. S Richardom smo uvjereni u našu misiju postizanja ambicioznog profitabilnog rasta“, ističe Kutić.