Lemax otvara ured u Osijeku

Lemax otvara ured u Osijeku

Tvrtka Lemax koja je u posljednjih nekoliko godina od lokalnog ponuđača rješenja za turističke agencije i turoperatore postala svjetski prepoznata po SaaS rješenju za automatizaciju poslovnih procesa u sektoru turizma nastavlja s poslovnim rastom. Sa prihodima većim od 2,5 milijuna eura u 2019. godini, popisom u Deloitte listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Europe, Bliskog istoka i Afrike, s gotovo 100 zaposlenih, sjedištem u Šibeniku, uredom u Zagrebu realiziraju ovogodišnji poslovni plan otvaranjem ureda u Osijeku.

Otvaranje ureda u Osijeku strateška je odrednica tvrtke kako bi zapošljavali, te omogućili rast i razvoj u okruženju koje spaja dva vodeća sektora i to informacijsko-komunikacijske tehnologije i turizam. Sa kontinuiranim rastom prihoda od 40 posto godišnje, snažnim rastom broja zaposlenika, od juniora do menadžmenta, Lemax danas zapošljava gotovo 100 zaposlenika, a svom timu pridružili su već pet stručnjaka iz Osijeka. Odabir Osijeka kao novog poslovnog centra razvoja izvrsnosti tvrtka je temeljila prvenstveno na potrebi zapošljavanja stručnih ICT zaposlenika, a potom na istraživanju i analizi dostupnih podataka Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Optimistične rezultate potvrđuje i dvjestotinjak tvrtki koje u Osijeku imaju sjedište ili otvorene podružnice, a zapošljavaju više od 700 osoba, ostvaruju kontinuirani porast prihoda, izvoza i rasta neto plaća. Svjesni vrijednosti IT sektora učestalo se ističe odlučujuća uloga u pozicioniranju Osijeka kao važnoga regionalnog središta IT sektora i izvan granica Republike Hrvatske, što otvaranje Lemaxovog ureda i potvrđuje. Pandemija COVID-19 koja je donijela krizu turističkog sektora zahtijevala je brzu prilagodbu novim uvjetima rada.

„Ulaganje u digitalnu transformaciju jedini je način na koji će putničke tvrtke opstati. Kriza kojoj svjedoči cijeli svijet samo je katalizator neizbježnih promjena kroz koje je putnička industrija prije ili kasnije morala proći. Unatoč velikom broju otpuštanja i rezerviranosti pri spomenu investiranja, ulaganje u tehnologiju koja automatizira poslovne procese omogućit će putničkim tvrtkama da se, nakon što se stvari vrate u normalu, brže prilagode i odgovaraju na upite svojih korisnika. Kompleksna situacija u kojoj se svi nalazimo izazov je kojem smo se mi brzo prilagodili, a toga su svjesni i svi naši korisnici koji su u procesu implementacije, pa i oni koji razmišljaju o strateškim tehnološkim investicijama. Stoga je zapošljavanje pravih ljudi važno i kod nas predstavlja održivu razinu. O Osijeku smo sustavno promišljali posljednjih godinu dana i donijeli odluku za novu adresu naše ekspanzije. Vjerujemo kako ćemo utjecati na pozitivne gospodarske promjene u županiji, zapošljavanjem najboljih pojedinaca te omogućavanjem lokalnoj zajednici dostupnosti vrhunskih znanjima i vrhunskih tehnološkim rješenjima“, ističe direktor Lemaxa, Mate Kostovski.

Još iz kategorije

Hibridni rad, pandemija ostavili posljedice koje sada treba znati riješiti

Hibridni rad, pandemija ostavili posljedice koje sada treba znati riješiti

28.07.2021.

Gotovo polovica (41%) radne populacije razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana. Ovaj značajan podatak stiže iz najnovijeg Microsoftovog izvješća Work Trend Index, istraživanja koje prikuplja informacije i povratne informacije od 30.000 zaposlenih širom svijeta te putem virtualnih kanala Microsofta 365 i LinkedIna. Ako ste poslovni lider, možda se pitate zašto.

ENT zabilježio snažan rast dobiti 190 posto, ali i prihoda 5 posto

ENT zabilježio snažan rast dobiti 190 posto, ali i prihoda 5 posto

28.07.2021.

Poslovni rezultati Ericsson Nikole Tesle pokazuju odlično poslovanje u prvom polugodištvu 2021. godine jer su prihodi od prodaje dosegli iznose 1,014 milijardi kuna i 5 posto su viši u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Bruto dobit iznosi 154,3 milijuna kuna što je 105,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok  bruto marža bilježi porast na 15,2 posto odnosno viša je za 7,4 postotnih poena. Neto dobit iznosi 101,4 milijuna kuna što je porast od 190 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Rast online trgovina gura cijelo tržište

Rast online trgovina gura cijelo tržište

25.07.2021.

Tradicija je out, a digitalizacija je in i polako postaje jedini razuman način poslovanja u tvrtkama svih sektora. Opširna DHL-ova studija „Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in“ donijela je neke veoma važne rezultate i smjernice te razotkrila iznenađujuće trendove vezane za uspješno poslovanje u prvom stoljeću.