Katinić: Vip Metronet drži 40 posto mobilnog i 30 posto fiksnog tržišta za poslovne korisnike

Katinić: Vip Metronet drži 40 posto mobilnog i 30 posto fiksnog tržišta za poslovne korisnike

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Nakon što je početkom godine preuzeo Metronet drugi po veličini domaći telekom operater Vipnet odlučio se na kombinaciju brandinga u poslovnog segmentu pod novim imenom Vip Metronet Business Solutions. Pritom je zadržao oba brandinga, koristeći se dobrima stranama i jednog i drugog o čemu smo razgovarali sa Sanjinom Katinićem, glavnim direktorom za segment poslovnih korisnika u Vipnetu i član Uprave Metronet telekomunikacija.

„Naše usluge su dostupne u svim krajevima Hrvatske, a pružamo je na vlastitoj mobilnoj i objedinjenoj fiksnoj mreži čija je osnovica naša nacionalna optička infrastruktura. To nam omogućava bitno višu razinu kontrole procesa pružanja usluga, a samim time i višu razinu kvalitete usluge nego do sada“, ističe Katinić.

Metronet je danas u potpunosti integriran u Vipnet. Što za tržište znači Vip Metronet Business Solutions?

S Vip Metronet Business Solutions poslovni korisnici telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj dobivaju telekomunikacijskog operatora koji svojom ponudom usluga, njihovom dostupnošću i kvalitetom u mnogim elementima nadmašuje ono što su dosad mogli dobiti na tržištu od bilo kojeg operatora.

Korisnici imaju na raspolaganju ponudu svih telekomunikacijskih i IT usluga koje moderno poslovno okruženje može zahtijevati. Naše usluge su dostupne u svim krajevima Hrvatske, a pružamo je na vlastitoj mobilnoj i objedinjenoj fiksnoj mreži čija je osnovica naša nacionalna optička infrastruktura. To nam omogućava bitno višu razinu kontrole procesa pružanja usluga, a samim time i višu razinu kvalitete usluge nego do sada.

S nama korisnici dobivaju partnera koji je u cijelosti svjestan da je njihovo zadovoljstvo uslugama koje pružamo jedini jamac dugoročnosti naše poslovne suradnje i temelj našeg poslovnog uspjeha.

Zbog čega je i dalje Metronet u imenu novog segmenta poslovanja koji je okrenut poslovnim korisnicima?

Metronet je u pružanju fiksnih telekomunikacijskih usluga (prijenos podataka, pristup Internetu, fiksna telefonija) poslovnim korisnicima već godinama tržišni lider prema kvaliteti usluge i zadovoljstvu korisnika. Rezultat je to poslovnih praksi koje su godinama izgrađivane u Metronetu i koje korisnici jako cijene. Kada smo ih početkom ove godine informirali o činjenici da je Vipnet postao većinski vlasnik Metroneta i da u doglednoj budućnosti slijedi objedinjavanje u jedan poslovni sustav svi redom su to ocijenili vrlo pozitivnim, ali su istakli jasno očekivanje a to je da zadržimo fleksibilnost, brzinu i kvalitetu usluge Metroneta.

Time smo se u gradnji našeg novog poslovanja pod Vip Metronet brendom cijelo vrijeme vodili. Već spomenute Metronetove poslovne prakse snažno su utkane u naše novo poslovanje i spojene su s brojnim izvrsnim praksama koje imamo u Vipnetu, a to smo željeli pokazati i kroz novi zajednički brend.

Kada je napravljena sinergija, što je koji dio unio u nju po broju korisnika, rješenjima, mrežama, uslugama?

Od brojnih podataka koje bi o zajedničkom poslovanju mogli iznijeti smatram da tržišni udjeli daju najzorniji prikaz trenutne snage, ali i potencijala Vip Metroneta. Sadašnji udjeli Vip Metroneta u telekomunikacijskom tržištu u segmentu poslovnih korisnika su 40% za mobilne usluge i 30% za fiksne usluge.

Akvizicija Metroneta i stvaranje Vip Metroneta je puno šira priča od samih tržišnih udjela i brojki. To je priča stvaranja novog poslovanja koje će donijeti daljnji rast i nove dodatne vrijednosti.  Stoga je naš ključni cilj u kreiranju novog poslovnog sustava bio i ostaje, zadržavanje već spomenutih najboljih poslovnih praksi, znanja i iskustava, te svih ljudskih i tehničkih (infrastrukturnih) potencijala i njihovo stapanje u jedan novi poslovni sustav. Naša nastojanja trebaju rezultirati uslugom kojom će naši korisnici biti iznimno zadovoljni. Pri tome mislim na naših trenutnih 70.000 poslovnih korisnika, ali i sve one koji će to tek postati. Naši korisnici ne koriste sve naše usluge jer kao zasebne kompanije najčešće nismo bili u mogućnosti ponuditi sve što su korisnici trebali. Sada su stvoreni uvjeti da se to promijeni. Objedinjena nacionalna mobilna i fiksna (optička i koaksijalna) infrastruktura uz cjelovitu ponudu usluga daje nam brojne nove mogućnosti.

Kada govorimo o Vip Metronet Business Solutions koji su ciljevi u narednom razdoblju?

Naš dugoročni cilj je postati lider na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. Kad kažem lider govorim i o tržišnom udjelu na telekomunikacijskom i IT tržištu, ali i o načinu kako do toga stići. Tu dolazimo do kratkoročnih ciljeva gdje se želimo, prije svega, kroz kvalitetu naših usluga i inovativnost naše ponude razlikovati od naših konkurenata. O tome ćemo manje pričati, a više se fokusirati na to da svojim djelima potvrdimo u praksi. Vjerujemo da ćemo kroz takav pristup ostvariti i naše dugoročne ciljeve.

Koje usluge danas nudite tržištu i što znači nuditi objedinjenu ICT usluge - fiksnu i mobilnu telefoniju, IT rješenja i usluge?

Spajanjem ponude usluga Vipneta i Metroneta dobili smo ponudu koja u sebi sadrži elemente potrebne da kvalitetno odgovorimo na svaki zahtjev naših korisnika vezan uz telekomunikacijske i IT usluge. Pokazalo se da su te dvije ponude vrlo komplementarne uz vrlo malo preklapanja. Ono što nam je u Vipnetu nedostajalo imali smo u Metronetu i obrnuto.

Sada na raspolaganju imamo lepezu modernih, visoko kvalitetnih usluga kojom možemo pokriti sve zahtjeve korisnika, a koje moderno poslovanje stavlja pred njih, bilo da se radi o malim tvrtkama ili o velikim poslovnim sustavima. Na raspolaganju su nam mobilna i fiksna telefonija, mobilni i fiksni prijenos podataka, mobilni i fiksni pristup Internetu kao i cijeli niz IT usluga (od virtualnih servera, sigurnosne pohrane podataka, virtualnog call centra i poslovnih aplikacija, pa do usluga iz domene IT sigurnosti) s brojnim opcijama i mogućnostima kombiniranja u jedno konvergentno rješenje kreirano prema potrebama korisnika.

Spajanjem naših prodajnih i tehničkih timova dobili smo mogućnost individualnog pristupa puno većem broj korisnika i cilj nam je da na bazi naših usluga, kroz savjetodavni model rada s korisnicima dođemo do optimalnih rješenja za njihovo poslovanje koje će im podići konkurentnost i omogućiti poslovni uspjeh.

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

19.07.2018. komentiraj

Najnovija analiza poslovanja poduzetnika u 2017. godini koju je napravila FINA pokazuje kako među tvrtkama s više od 10 zaposlenih i koje su najbolje prema ukupnim prihodima po prosječnoj neto plaći vodi Microsoft Hrvatska s vrlo visokih 41,4 tisuće kuna po zaposleniku. Među najboljima su pretežito tvrtke iz tehnološkog sektora i farmaceutskog sektora, jer financijske institucije nisu niti promatrane kako tvrde u FINA-i.

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

18.07.2018. komentiraj

Najnoviji poslovni rezultati Ericssona pokazuju kako prihod od prodaje bilježi smanjenje od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja u segmentu Mreže pokazuje rast od 2% u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je snažan rast prodaje ostvaren u Sjevernoj Americi.

Sedam IT slavi 15. rođendan

Sedam IT slavi 15. rođendan

17.07.2018. komentiraj

Jedna od značajnijih hrvatskih ICT tvrtki, Sedam IT, ovih dana obilježava petnaestu obljetnicu postojanja. Od nastajanja do danas, ta je kompanija uspješno radila i rasla te je danas prepoznatljiva u Hrvatskoj i izvan granica.