Inovacije u industriji donose nagrade

Inovacije u industriji donose nagrade

Inovativna naponska tehnologija srednjenaponskih postrojenja kompanije Schneider Electric, koja umjesto SF6 koristi čisti zrak nominirana je za najprestižniju svjetsku industrijsku nagradu HERMES. Novo srednjenaponsko postrojenje koje koristi čisti zrak umjesto u industriji standardnog stakleničkog plina SF6, među tri je kandidata za ovogodišnje poželjno priznanje. Uz to, nova tehnologija srednjenaponskih postrojenja ušla je u 15 finalista za Nagradu za energetsku učinkovitost u industriji.

Prestižna međunarodna nagrada za tehnologiju HERMES priznanje je izvanrednim proizvodima i inovativnim rješenjima. Nagrada za energetsku učinkovitost u industriji (IEEA) priznanje je za izuzetnu energetsku učinkovitost koju omogućuju proizvođači i komunalne tvrtke. Deutsche Messe obje nagrade dodjeljuju svake godine na najvećem svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe.

„Industrijski i energetski svijet očito su usmjereni na energetsku dekarbonizaciju i učinkovitost, te sam počašćen što vidim Schneider Electric u centru pozornosti. Znamo kako je budućnost zelena i digitalna i drago nam je što smo prepoznati kao predvodnici na ovom području," rekao je Frederic Godemel, izvršni potpredsjednik Odjela za energetske sustave u Schneider Electric.

Srednjenaponsko postrojenje nominirano za nagrade koristi novu Schneider Electric tehnologiju prekidanja vakuuma (SVI)  s izolacijom od čistog zraka, što omogućuje nekorištenje SF6, uz zadržavanje prednosti kompaktnog fizičkog otiska, ekonomičnosti i pouzdanosti tradicionalne opreme koja koristi SF6. Schneider Electric izvijestio je o uspješnim pilot projektima primjene novog asortimana srednjenaponskih uređaja koji ne koriste SF6 u brojnim elektroenergetskim poduzećima, uključujući E.ON u Švedskoj, EEC Engie u Novoj Kaledoniji i GreenAlp u Francuskoj, te njihovom rastućom upotrebom, uključujući u privatnim elektroenergetskim mrežama, za komercijalne i industrijske primjene.

Dobitnici nagrada HERMES i IEEA će, umjesto proglašenja na otkazanom Hannover Messe eventu, biti proglašeni 14. srpnja tijekom Digitalnih dana na HANNOVER MESSE.

Još iz kategorije

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

21.01.2021. komentiraj

Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62 posto na 123 posto u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.