INFOGRAFIKA: Samsung u 2020. poboljšao poslovne rezultate

INFOGRAFIKA: Samsung u 2020. poboljšao poslovne rezultate

Foto: DepositPhotos

Samsung se tijekom 2020. uspio oporaviti i ostvariti bolje poslovne rezultate na razini kompanije u odnosu na one iz 2019. Pandemija koronavirusa vjerojatno je malo usporila taj oporavak, ali na kraju se pamti pozitivan rezultat.

Konkretnije, s krajem četvrtog kvartala se južnokorejski tehnološki gigant pohvalio profitom od 8,19 milijardi američkih dolara. Slabije je to od rezultata u trećem kvartalu, kad je zabilježeno oko 11 milijardi dolara profita, ali sve to plus je u odnosu na četvrti kvartal 2019. i oko 6,5 milijardi profita.

Ne čudi što je treći kvartal bio najjači, kroz ta tri mjeseca su najnoviji modeli pametnih telefona bili dostupni na globalnoj razini i prodavali su se bolje no tijekom ostalih perioda u godini. Također, 2019. je bila godina u kojoj su potrošači više kalkulirali i čekali 5G modele, najavljene za 2020.

Dakle, za očekivati je nastavak rasta kroz 2021. i potpuni oporavak Samsunga u cijelosti. Što se pak pametnih telefona tiče, za Samsung je poželjno uhvatiti korak za Appleom, koji je s više od 90 milijuna isporučenih pametnih telefona tijekom posljednja tri mjeseca 2020. postavio ljestvicu jako visoko.

Još iz kategorije

Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

02.12.2021.

Šest mjeseci nakon objave ulaganja u inovacije za održivu tehnologiju vrijednog 100 milijardi japanskih jena, tvrtka Epson nadalje se obvezuje da će fokus budućeg ulaganja u istraživanje i razvoj biti usmjeren na razvijanje novih materijala i tehnologija za smanjivanje štetnog utjecaj na okoliš.

M SAN Grupa kupuje slovenskog distributera Alterna distribucija

M SAN Grupa kupuje slovenskog distributera Alterna distribucija

02.12.2021.

Jedan od najvećih domaći distributera M SAN Grupa objavila je na zagrebačkoj burzi da je predala obvezujuće ponude za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u društva Alterna distribucija. Obvezujuća ponuda predana je 1. prosinca ove godine.

Amazonova e-trgovina nastavila s nevjerojatnim rastom

Amazonova e-trgovina nastavila s nevjerojatnim rastom

01.12.2021.

Amazon je tijekom posljednje dvije godine zabilježio nevjerojatan rast te se samo potvrdio na još bolji način kao najveći svjetski maloprodajnik u e-trgovini. Za ovu godinu očekivanja kompanije su premašiti 146 milijardi dolara u prodaji, što bi bio za 60 milijardi dolara bolji rezultat nego u 2019.