INFOGRAFIKA: Samsung u 2020. poboljšao poslovne rezultate

INFOGRAFIKA: Samsung u 2020. poboljšao poslovne rezultate

Foto: DepositPhotos

Samsung se tijekom 2020. uspio oporaviti i ostvariti bolje poslovne rezultate na razini kompanije u odnosu na one iz 2019. Pandemija koronavirusa vjerojatno je malo usporila taj oporavak, ali na kraju se pamti pozitivan rezultat.

Konkretnije, s krajem četvrtog kvartala se južnokorejski tehnološki gigant pohvalio profitom od 8,19 milijardi američkih dolara. Slabije je to od rezultata u trećem kvartalu, kad je zabilježeno oko 11 milijardi dolara profita, ali sve to plus je u odnosu na četvrti kvartal 2019. i oko 6,5 milijardi profita.

Ne čudi što je treći kvartal bio najjači, kroz ta tri mjeseca su najnoviji modeli pametnih telefona bili dostupni na globalnoj razini i prodavali su se bolje no tijekom ostalih perioda u godini. Također, 2019. je bila godina u kojoj su potrošači više kalkulirali i čekali 5G modele, najavljene za 2020.

Dakle, za očekivati je nastavak rasta kroz 2021. i potpuni oporavak Samsunga u cijelosti. Što se pak pametnih telefona tiče, za Samsung je poželjno uhvatiti korak za Appleom, koji je s više od 90 milijuna isporučenih pametnih telefona tijekom posljednja tri mjeseca 2020. postavio ljestvicu jako visoko.

Još iz kategorije

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

11.05.2021.

Prema pisanju Bloomberga Infobip bi do kraja kolovoza mogao realizirati novu rundu investicije i to 500 milijuna dolara čime s prijašnje dvije investicije, u kojima je prikupljeno više od 360 milijuna dolara,  dosegnuti ukupno investicija u iznosu većem od 860 milijuna dolara.

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

11.05.2021.

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama u travnju ove godine govore kako je ugovorenih poslova 226,4 milijuna kuna što je za 27,96 posto manje u odnosu na 2020. godinu. Možda će nekom to biti pomalo iznenađujuće no treba uzeti u obzir da iako je travanj 2020. godine bio vrijeme lockdowna nabave su se ubrzavale radi ubrzanja digitalne transformacije te velikih nabavki Ministarstva zdravstva.

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

10.05.2021.

Hrvatski start-up Robotiq.ai osigurao je više od 1 milijuna eura investicije za potrebe širenja svog poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava. Prva investicija ostvarena je od strane EU Eurostars projekta za potrebe istraživanja i razvoja softvera, dok je posljednja osigurana od strane J&T Ventures češkog fonda, koji je dio J&T grupacije, u iznosu od ukupno 900 tisuća eura.