Huawei i dalje oštro raste usprkos sankcijama SAD-a

Huawei i dalje oštro raste usprkos sankcijama SAD-a

Foto: DepositPhotos

Huawei je ozbiljno pogođen zabranom poslovanja na američkom tlu, kao i s američkim kompanijama, no bez obzira na to sve u ovoj godini bilježi rast po pitanju prihoda. Kao da se probudio kineski inat pa kupci u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta prvenstveno biraju Huawei kao svoj pametni telefon.

Primjerice, 38 posto udjela na kineskom tržištu čini upravo Huawei, a prošle godine činio je 27 posto, a godinu prije 20 posto. Dakle, to je svakako ubrzalo rast Huaweija i donijelo prihode od 58,3 milijarde američkih dolara u prvoj polovici ove godine, što znači da bi vrlo lako moglo biti premašeno 107,1 milijardi iz prošle godine. Ali...

U prvoj polovici ove godine nije se osjetio pritisak neposlovanja s američkim kompanijama, što podrazumijeva Android operativni sustav. A s obzirom da oko više od polovice ukupnih prihoda donose upravo zemlje van kineskih granica, jasno je da će za Huawei pravi pokazatelj situacije biti ono što će se na poslovnom planu ostvariti u drugoj polovici ove godine.

Još iz kategorije

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

07.12.2019. komentiraj

Bolt obilježava prvu godinu poslovanja u Hrvatskoj. Tvrtka se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske. Korisnici iz više od 100 zemalja koristili su Bolt prilikom svojeg posjeta Hrvatskoj, a procjena je da su vozači u zadnjih godinu dana obišli zemlju više od 500 puta.

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.