Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu

Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu
Google

Google je u izvješću o zaradi za četvrti kvartal otkrio da su prodali više oglasa nego u prethodnom kvartalu, ta da je nekoliko njihovih hardverskih uređaja imalo odličan uspjeh u prodaji. Na popisu uređaja se nalazi Nexus 5 smartphone koji je lansiran krajem prošle godine i Chromecast dongle,tvrtkin najprodavaniji gadget u četvrtom kvartalu, čija je pristupačna cijena još više spuštena u blagdanskom periodu.

Googleov glavni financijski direktor Patrick Pichette je naveo da su Nexus 5 i Chromecast ostvarili odličan uspjeh, međutim nije otkrio stvarne prodajne brojke za bilo koji od ova dva uređaja.

Prema posljednjim prodajnim izvješćima, izgleda da Googleu ide sve bolje i bolje u prodaji hardvera, uključujući i Nexus 5 pametni telefon. Međutim, u posljednje vrijeme pojavile su se glasine da će tvrtka 2015. godine prestati s proizvodnjom Nexus linije proizvoda, premda to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Što se tiče Googleovih budućih hardverskih planova, u neposrednoj budućnosti bi se mogao pojaviti crveni Nexus 5, te nešto kasnije Motorola/Nexus uređaj. Tvrtka je također zainteresirana za širenje Chromecast usluge na međunarodna tržišta, gdje bi Chromecast dongle gadget mogao biti predstavljen krajem ove godine. U novoj godini bi također Google Glass pametne naočale mogle izaći iz faze istraživanja i stići u komercijalnu prodaju. A ono najvažnije je Googleova kupnja kompanije Nest, koja bi za ovog pretraživačkog diva u budućnosti trebala razviti mnoge zanimljive uređaje.

Osim podataka o prodaji hardvera, u izvješću je također naglašena i odlična digitalna prodaja putem Google Play trgovine, ali se opet ne spominju nikakve konkretne brojke.