Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu

Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu

Foto: Google

Google je u izvješću o zaradi za četvrti kvartal otkrio da su prodali više oglasa nego u prethodnom kvartalu, ta da je nekoliko njihovih hardverskih uređaja imalo odličan uspjeh u prodaji. Na popisu uređaja se nalazi Nexus 5 smartphone koji je lansiran krajem prošle godine i Chromecast dongle,tvrtkin najprodavaniji gadget u četvrtom kvartalu, čija je pristupačna cijena još više spuštena u blagdanskom periodu.

Googleov glavni financijski direktor Patrick Pichette je naveo da su Nexus 5 i Chromecast ostvarili odličan uspjeh, međutim nije otkrio stvarne prodajne brojke za bilo koji od ova dva uređaja.

Prema posljednjim prodajnim izvješćima, izgleda da Googleu ide sve bolje i bolje u prodaji hardvera, uključujući i Nexus 5 pametni telefon. Međutim, u posljednje vrijeme pojavile su se glasine da će tvrtka 2015. godine prestati s proizvodnjom Nexus linije proizvoda, premda to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Što se tiče Googleovih budućih hardverskih planova, u neposrednoj budućnosti bi se mogao pojaviti crveni Nexus 5, te nešto kasnije Motorola/Nexus uređaj. Tvrtka je također zainteresirana za širenje Chromecast usluge na međunarodna tržišta, gdje bi Chromecast dongle gadget mogao biti predstavljen krajem ove godine. U novoj godini bi također Google Glass pametne naočale mogle izaći iz faze istraživanja i stići u komercijalnu prodaju. A ono najvažnije je Googleova kupnja kompanije Nest, koja bi za ovog pretraživačkog diva u budućnosti trebala razviti mnoge zanimljive uređaje.

Osim podataka o prodaji hardvera, u izvješću je također naglašena i odlična digitalna prodaja putem Google Play trgovine, ali se opet ne spominju nikakve konkretne brojke.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.