Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu

Google ostvaruje sve bolje rezultate u hardverskom segmentu

Foto: Google

Google je u izvješću o zaradi za četvrti kvartal otkrio da su prodali više oglasa nego u prethodnom kvartalu, ta da je nekoliko njihovih hardverskih uređaja imalo odličan uspjeh u prodaji. Na popisu uređaja se nalazi Nexus 5 smartphone koji je lansiran krajem prošle godine i Chromecast dongle,tvrtkin najprodavaniji gadget u četvrtom kvartalu, čija je pristupačna cijena još više spuštena u blagdanskom periodu.

Googleov glavni financijski direktor Patrick Pichette je naveo da su Nexus 5 i Chromecast ostvarili odličan uspjeh, međutim nije otkrio stvarne prodajne brojke za bilo koji od ova dva uređaja.

Prema posljednjim prodajnim izvješćima, izgleda da Googleu ide sve bolje i bolje u prodaji hardvera, uključujući i Nexus 5 pametni telefon. Međutim, u posljednje vrijeme pojavile su se glasine da će tvrtka 2015. godine prestati s proizvodnjom Nexus linije proizvoda, premda to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Što se tiče Googleovih budućih hardverskih planova, u neposrednoj budućnosti bi se mogao pojaviti crveni Nexus 5, te nešto kasnije Motorola/Nexus uređaj. Tvrtka je također zainteresirana za širenje Chromecast usluge na međunarodna tržišta, gdje bi Chromecast dongle gadget mogao biti predstavljen krajem ove godine. U novoj godini bi također Google Glass pametne naočale mogle izaći iz faze istraživanja i stići u komercijalnu prodaju. A ono najvažnije je Googleova kupnja kompanije Nest, koja bi za ovog pretraživačkog diva u budućnosti trebala razviti mnoge zanimljive uređaje.

Osim podataka o prodaji hardvera, u izvješću je također naglašena i odlična digitalna prodaja putem Google Play trgovine, ali se opet ne spominju nikakve konkretne brojke.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.