FreshBook slavi prvu godišnjicu u Hrvatskoj statusom jednoroga

FreshBook slavi prvu godišnjicu u Hrvatskoj statusom jednoroga

Tvrtka FreshBooks, vlasnik i kreator vodećeg softvera za online računovodstvo, s klijentima u više od 160 zemalja, objavila je da je dostigla svoj jednogodišnji cilj rasta s 20 zaposlenih.

Od pokretanja ureda u Hrvatskoj prošle godine, FreshBooks je oformio vrhunski tim lokalnih IT stručnjaka kako bi dodatno poboljšao razvoj svoje platforme.. FreshBooks planira dodatno povećavati svoj ured te udvostručiti broj zaposlenih do kraja 2022. godine.

'Odabrali smo Hrvatsku zbog kalibra talenata i kulture koja nam odgovara i nevjerojatno smo zadovoljni napretkom koji smo dosad vidjeli.' - rekao je Oliver Fisher, Chief Technology Officer u FreshBooksu. 'Radujemo se daljnjim ulaganjima u regiju kako bismo ispunili ciljeve naše platforme te kako bismo nastavili zadovoljavati potrebe vlasnika malih tvrtki diljem svijeta s našim rješenjima, koja olakšavaju plaćanje i usklađivanje s porezima.'

Ova vijest dolazi nakon nedavne najave financiranja tvrtke. U kolovozu 2021. FreshBooks je objavio da je osigurao 80,75 milijuna dolara u krugu financiranja Serije E i 50 milijuna dolara za financiranje duga.

S procjenom vrijednosti tvrtke na više od milijardu dolara, ova je prekretnica donijela FreshBooksu status globalnog jednoroga. Tvrtka planira koristiti sredstva za razvoj i širenje platforme te dosegnuti što više vlasnika malih tvrtki na više tržišta diljem svijeta. Ovo uključuje i Hrvatsku, u kojoj je odnedavno i sam softver postao dostupan svim vlasnicima malih poduzeća.

'Ovo je značajno vrijeme za FreshBooks i ponosni smo što imamo tim upravo u Hrvatskoj, koji pridonosi globalnom uspjehu i sljedećim fazama rasta.' - rekao je Marko Barić, direktor globalnih operacija u FreshBooksu.

'Naša sposobnost da pokrenemo i razvijemo poslovanje u Hrvatskoj od temelja, na vrhuncu pademije, nevjerojatan je podvig, i veselim što ćemo udvostručiti broj zaposlenih s još više lokalnih hrvatskih IT talenata u nadolazećoj godini.'

FreshBooks je osim ovog rasta u Hrvatskoj, proširio svoje poslovanje lansiranjem u Velikoj Britaniji i Irskoj te otvaranjem ureda u SAD-u i Nizozemskoj. U rujnu 2020. FreshBooks je preuzeo i meksičku tvrtku Facturama, koja se bavi e-fakturiranjem.

Saznajte više o FreshBooksu.

Još iz kategorije

Južna Koreja usvojila Zakon protiv Googlea

Južna Koreja usvojila Zakon protiv Googlea

26.09.2021.

Južna Koreja izmijenila je Zakon o poslovanju telekomunikacijama, koji se u javnosti percipira kao napad na Google jer upravo zbog te tehnološke kompanije, ali i Applea, u konačnici je nastao. Skraćeni naziv mu je “Zakon protiv Googlea”.

Novi Zakon o radu preciznije će definirati rad na daljinu i prekinuti beskonačne ugovore na određeno

Novi Zakon o radu preciznije će definirati rad na daljinu i prekinuti beskonačne ugovore na određeno

25.09.2021.

U Rovinju je održana 9. HR Days konferencija – dvodnevno stručno okupljanje više od 400 HR profesionalaca iz regije i svijeta, u organizaciji portala MojPosao. Nakon događajima ispunjenog prvog dana konferencije tijekom kojeg smo osvijestili kako bez 'iskrene povezanosti ne možemo računati na lojalnost zaposlenika', uslijedio je drugi, završni dan konferencije, u čijem fokusu se našao panel „Rad na daljinu nikad nije bio bliže“.

3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

24.09.2021.

Kompanije ubrzano provode digitalnu transformaciju jer potrebe potrošača idu u smjeru koji tako nešto iziskuje kao obavezno. Tko kaska, taj će zaostati i izgubiti bitku protiv konkurencije.